Bureau Veritas, Eva Blanco i Mimark, entre els premis de l’SWC

El projecte per a la igualtat i la diversitat de Bureau Veritas, que ha convertit els valors “d’obertura i inclusió” dels ODS en “pilars” de l’estratègia a curt i mitjà termini de la companya els ha valgut el reconeixement del públic de l’SWC i Lluís Soler, cap de recursos humans de Buerau Veritas, i Mariola Martín, Business Line Manager de l’àrea de  de construcció, han recollit el primer premi d’aquests guardons que volen reconèixer bones pràctiques empresarials a favor de l’equitat. En la presentació del seu projecte Soler i Martín han relatat les mesures que han posat en marxa per, entre altres, visibilitzar les dones de la companyia o resoldre la bretxa salarial. Bureau Veritas s’ha proposat pel 2024 aconseguir que el 35% dels líders de la companyia siguin dones i per això, estan desenvolupant formació de lideratge femení.

El segon premi ha anat a parar en mans d’IBM, que té per objectiu, també incrementar el nombre de dones en posicions de lideratge. El tercer premi ha estat per TMB, i la seva política de recursos humans que inclou, entre les mesures per a la igualtat, concursos de selecció amb una quota reservada per a dones. La directora de recursos humans de la companyia, Judit Garcia, ha explicat que forma part del pla estratègic TMB 2025.

Una edició amb més premis

Per primera vegada, i en una edició del congrés amb molta presència d’escolars, l’SWC ha atorgat un STEM TEACHER AWARD i ha reconegut el treball de Noelia Cava, coordinadora de Tecnologia per a l'Aprenentatge i STEAM TIC al Col·legi Internacional SEK-Santa Isabel. La vicepresidenta segona de la Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya i vicepresidenta de la Comissió d’Equitat, Tecnologia i Futur, Llum Llosa, va ser l'encarregada de lliurar el guardó.

llum llosa lliura l'stem teacher award
Llum Llosa lliura l'STEM TEACHER AWARD

D’altra banda, l’STEM WOMEN AWARD se l’ha endut Eva Blanco, Public Affairs Manager at HP i el premi emprenedoria SWC WOMPRENEUR AWARD, també una novetat, ha anat a parar al projecte ginecològic “Mimark: transformant el diagnòstic”.

Xerrades, taules rodones, tallers… i reivindicacions

La jornada ha comptat també amb intervencions com la d’Eli Abad, cofundadora de la tecnològica Between, Tatiana Gottlib, directora de TPS Dynatrace i Grégoire Courtine, director de NeuroResore i Jocelyne Bloch, neurocirurgià, o Carmen Hijosa, fundadora d’Ananas Anam. També hi ha hagut espai per dues taules rodones sobre com les STEM poden canviar la vida i com solucionar la infrarepresentació de les dones en aquest àmbit.

Durant la tarda, l’auditori del Cosmocaixa ha estat l’escenari de diversos tallers, més repartiments de premis i noves xerrades, en aquest cas, amb l’FP de rerefons.        

En el seu parlament d’obertura, la CEO de l’SWC, Eva Díaz ha destacat la satisfacció de poder organitzar una jornada com aquesta i s’ha reafirmat en el repte d’anar aconseguit la paritat en les STEM per evviar “que el sistema condemni les dones del futur a la precarietat laboral”, tenint en compte aque la major part de les feies estaran relacionades amb les STEM el 2050.

Laia Bonet, tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, ha destacat que actualment només el 25% dels llocs de feina del sector tecnològic els ocupen dones: “es perd talent a les empreses, es perd una mirada i una experiència música”, ha alertat. Per Bonet, s’han d’aprofitar les oportunitats de la tecnologia i fer un pas més “no només per posar les persones al centre, sinó per posar les dones al centre”.

La clausura va comptar amb la presència de Gina Tost, recent nomenada secretària de Polítiques Digitals, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.