Caixa d’Enginyers obté el seu rècord en beneficis el 2021

El Grup Caixa d’Enginyers ha tancat el 2021 amb el millor resultat de la cooperativa, un resultat abans d’impostos de 17 milions d’euros i un benefici net de 15,1 MEUR. El crèdit als socis del grup incrementa significativament, amb una alça del 9,7% en préstecs de nova concessió que han sumat 610 milions d’euros. Així mateix, el nombre de socis ha augmentat fins als 212.074 i l’índex de recomanació ha estat del 46,9%.

El grup ha refermat els nivells de solvència i liquiditat en l’exercici passat, malgrat les dificultats associades al context econòmic i social provocat per la crisi de la COVID-19, el manteniment de la política monetària expansiva, l’augment dels requeriments de capital per part de les entitats financeres i les tendències inflacionistes.

El resultat consolidat de l’exercici abans d’impostos i de dotacions als Fons d’Educació i Promoció corresponent al 2021 ha estat de 18,1 milions, el que representa un augment del 38,5% sobre la xifra del 2020. Així doncs, el benefici net del grup ha arribat als 15,1 milions d’euros, un 33% més que l’exercici anterior, sent el millor balanç de la Caixa d’Enginyers. Per tant, la cooperativa de crèdit de serveis financers i asseguradors ha consolidat la seva activitat i ha enfortit el seu impuls en el procés de transformació del model de negoci basat en la proximitat, la generació de valor compartit i el servei de qualitat.

Caixa d’Enginyers ha arribat als 212.074 socis i sòcies, un 1,1% més que el 2020. Tanmateix, aquest augment ha estat inferior al del curs passat, un 2,8%, i molt diferent de l’augment del 16,8% del 2018. Tot això, més de 10.500 socis han incrementat el seu nivell de vinculació amb l’entitat i també ha augmentat un 23,5% el volum d’operacions en serveis bancaris, fins als 43,5 milions d’operacions.

En aquest sentit, la proximitat del servei, tant de forma digital com presencial ha estat cabdal. El grup ha mantingut la seva dedicació al programa ‘Al teu costat’, iniciat el 2020, especialment dissenyat per donar resposta a les necessitats dels socis i sòcies davant els problemes provocats per la pandèmia. El grau de satisfacció que es mesura amb l’índex de recomanació dels socis i sòcies mitjançant el Net Promoter Score (NPS), s’ha situat en el 46,9%.

El volum de negoci de socis s’ha situat en els 8.234 milions d’euros, amb un increment anual del 9,1% sobre el 2020. La inversió creditícia bruta ha crescut un 5,8% respecte al 2020, fins als 2.096 milions, i ha repuntat un 16,4% en comparació de l’any 2019, el darrer exercici sense incidència de la pandèmia.

El crèdit a particulars és el que ha comptabilitzat un comportament més enèrgic, amb un increment del 6,7%, per sobre de les operacions creditícies a empreses i institucions, que han progressat un 3,52%. El creixement acumulat en empreses des del 2017 ha estat del 47,6%, i cal destacar que el crèdit al teixit empresarial suposa el 26,6% del total de la inversió creditícia del grup.

Segons el president del Grup Caixa d’Enginyers, Félix Masjuan, l’objectiu és estar cada cop més a prop dels socis i sòcies, i oferir un “servei pròxim i de qualitat”. A més d’estar orgullós dels resultats de l’exercici, Masjuan creu que s’ha d’actuar amb “un impacte social positiu”, com el desenvolupament d’un negoci responsable, la preocupació pel medi ambient i la inversió socialment responsable.

Joan Cavallé, director general de Caixa d’Enginyers, ha explicat el dimecres en roda de premsa que tot i les incerteses d’aquest any 2021, els resultats “ens permeten afrontar amb fortalesa els reptes complexes del 2022”.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.