Cap a una intel•ligència artificial ètica

El Govern i la Universitat de Girona, en el marc de l'Estratègia d'Intel·ligència Artificial de Catalunya, han impulsat l'Observatori d'Ètica en Intel·ligència Artificial de Catalunya. L'ens establirà directrius per publicar les millors pràctiques en aquest àmbit, compartirà coneixements i resultats amb altres organismes internacionals i col·laborarà amb grups d'experts en ètica d'arreu del món.  

L'objectiu final és estudiar en detall les conseqüències ètiques i legals i els riscos i oportunitats de la implantació de la IA en la vida diària des d'un punt de vista transversal i vetllar perquè la tecnologia s'apliqui per millorar el benestar de les persones de manera segura, justa i respectant les normes socials i culturals. A més, l'Observatori s'ha fixat el repte de determinar les mètriques que permetin analitzar l'evolució del desenvolupament de la IA a Catalunya, generar bones pràctiques i fomentar el coneixement amb fòrums de debat i reflexió que creïn un entorn de confiança per facilitar la introducció d'IA a les empreses  i les administracions, i assegurar un treball en xarxa amb les institucions del país que tenen algun paper en el desenvolupament d'aquesta tecnologia.

L'Observatori és fruit de l'acord de col·laboració entre el departament de Polítiques Digitals i la UdG, i pren la forma d'una càtedra amb seu a la UdG i que neix amb un pressupost de 250.000 euros per al període 2020-2022, finançaments principalment pel Departament de Polítiques Digitals. Un comitè de Seguiment integrat per dos representants del Departament de Polítiques Digitals i dos representants de la Universitat de Girona en garantiran les accions i el seguiment del seu desenvolupament.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.