“Carretera nevada”, l'app que monitora les carreteres nevades

El Centre de Recerca en Hidrometeorologia Aplicada de la UPC-BarcelonaTech llança l’aplicació web progressiva “Carretera nevada” que permet conèixer la previsió de l’estat de la xarxa viària catalana i la seva afectació en cas de temporal de neu, a un dia vista. Es pot consultar a través del navegador i en l’aplicació per a mòbils Android i iOs.

La neu no és un episodi gaire recurrent a Catalunya, però quan neva en llocs extraeodinaris afecta i col·lapsa les carreteres. Per tant, amb l’objectiu de reduir o evitar les incidències relacionades amb les nevades s’ha creat aquesta app, la qual ofereix el coneixement necessari de les carreteres. Les alertes es donen 24 hores abans dels episodis de neu i durant els desplaçaments, evitant les rutes previsiblement afectades.

La informació es mostra en el mapa de la xarxa viària catalana i es genera a partir d'un model numèric de predicció desenvolupat pel CRAHI. L’estat de les carreteres es classifica segons el grau d’afectació i es mostra utilitzant un codi semafòric de tres colors. Així, les carreteres es classifiquen segons si es troben en bones condicions per circular (verd), la neu ha agafat a terra (taronja) o la neu ha agafat a terra i afecta la conducció fent probable l’ús de cadenes (vermell).

També s’ofereix la possibilitat de col·laborar amb el CRAHI mitjançant l’enviament de fotografies geocalitzades de les vies afectades. La persona usuària pot afegir informació addicional (pot indicar el nom de la via, el punt quilomètric i el municipi) que es recull amb la finalitat de seguir validant i refinant el model de predicció.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.