Catalunya compta amb un 10% més d’startups que l’any 2022

Catalunya té 320 startups deeptech, una dada que representa un increment del 10% respecte l’any passat i que suposa una bona notícia per la tecnologia i economia de Catalunya. L’informe presentat per ACCIÓ (agència per a la competitivitat de l'empresa del Departament d'Empresa i Treball) manifesta que aquestes dades representen una importància estratègica de les empreses per l’economia i societat catalanes, remarcant el creixement que suposa pels ecosistemes de Catalunya.

En dades reals, suposa, un increment de 2.340 llocs de treball i la facturació de 161 milions d’euros, un 30% més que fa un any. Segons declaracions d’Albert Castellano i Maduell, secretari d'Empresa i Competitivitat i conseller delegat d'ACCIÓ, “les startup deeptech catalanes són la llavor de la Catalunya del futur, aglutinen el millor coneixement generat al món de la ciència, la tecnologia o l'enginyeria i ho transformen en oportunitats empresarials que beneficien al conjunt de la societat”.

L’informe que ha elaborat i publicat ACCIÓ, les deeptech representen el 15,8% de l'ecosistema de startups català, el qual es divideix en: biotecnologia (40%), la IA (25%), els materials sostenibles i de frontera (11%), la robòtica (8%) i la fotònica (5%). El que més crida l’atenció de l’estudi és que gairebé la meitat d'aquestes startups deeptech són spin-offs, és a dir, han sorgit de l'àmbit universitari o de la recerca.

Barcelona s’ha convertit, per tant, en el primer “hub” d’Europa en finançament, amb 183 milions d'euros, el 2022 és l'any de la sèrie històrica amb major volum d'inversió captat per les startups deeptech catalanes, un 19,6% més respecte 2021. El Govern, des d’ACCIÓ ha invertit amb ajuts de fins a 100.000€ per empresa a la meitat de les startups, des de fa set anys, amb un pressupost total de 12,4 milions d'euros.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.