Catalunya se suma a la xarxa Women in Tech

Visibilitzar dones del sector tecnològic, promoure la seva presencia al sector, apoderar-les i dotar-les de lideratge són alguns dels objectius del capítol català de Women in Tech, la xarxa global que treballa per eliminar la bretxa de gènere al sector tecnològic. Catalunya hi és present des d’avui gràcies a l’aliança del Departament de Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori i l’associació Tech Barcelona.

La directora general de Societat Digital, Joana Barbany, que farà d’abaixadora de la iniciativa global ha Catalunya, aquesta és una oportunitat per “internacionalitzar” les dones del sector tecnològic que treballen des de Catalunya i alhora, situar el país com a “terra d’oportunitats, de talents i d’start-ups”. Per Barbany, aquest impuls ha de servir també, per donar a conèixer fora de les fronteres catalanes les polítiques i actuacions que es fan a Catalunya com és el Pla DonaTIC.

Tech Barcelona se suma a la iniciatva per afegir una “pressió extra” i assegurar-se el treball per un “ecosistema més paritari”. Així ho veu la directora de desenvolupament corporatiu de l’associació, Mar Galtés, que recalca que l’ideal seria que la xarxa fos un ‘People in Tech’ però lamenta que “encara no som aquí”.

La xarxa

El pla d’acció del capítol català per aquest any inclou la promoció d’esdeveniments, activitats d’emprenedoria i networking i programes de mentoratge i formació sota el segell ‘Women in Tech Barcelona’. L’impacte que se n’espera és un augment del nombre de noies interessades per la tecnologia i les vocacions STEM, del nombre de dones participant com a ponents en congressos i esdeveniments internacionals de tecnologia, i del nombre de dones en llocs directius i de lideratge de l’ecosistema digital i tecnològic.

La xarxa està oberta a la participació de persones o entitats que s’hi vulguin afegir tant per participar en les activitats com per col·laborar en la iniciativa com a voluntàries o mentores. El registre està obert des d’avui en aquest enllaç.

La creació i impuls del capítol català de Women in Tech s’alinea, doncs, amb els quatre eixos d’actuació del Pla DonaTIC impulsat pel Govern a través de Polítiques Digitals per consolidar i seguir aprofundint en polítiques públiques que impulsin i reconeguin el paper de la dona en l’àmbit de les TIC: fer les TIC atractives per al talent femení del futur; visibilitzar la dona tecnològica i els continguts creats per dones; formar i capacitar digitalment a tothom; i promoure una participació plena i efectiva de les dones TIC en la presa de decisions i l’emprenedoria.

L’exemple de CodeWomen

L’acte de presentació del capítol català de Women In Tech, que ha comptat amb la presència, entre altres, de la presidenta de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya, Maria Salamero, també ha servit per explicar el projecte CodeWomen de MigraCode, una entitat que ofereix formació en desenvolupament web a persones migrades. Amb un programa dedicat exclusivament a les dones, “per les dones i per a les dones” tal com expliquen les seves impulsores, han aconseguit crear una nova comunitat de dones i apoderar-les per poder trobar feina en el sector tecnològic. Així ho ha explicat, Marta Hormaechea, que ha destacat que es proposen “crear connexions” entre professionals en un “espai segur”, on “fan comunitat” i treballen el “networking”. En prop de dos anys de vida, CodeWomen ja uneix més de 45 voluntàries regulars i 200 participants.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.