CIMA 3D: pròtesis per a Guinea Equatorial

El futur de la impressió 3D és prometedor, amb contínues innovacions i avenços tecnològics que estan transformant la manera com dissenyem, fabriquem i consumim productes en diversos àmbits com la indústria, la recerca o la medicina. CIMA 3D, l'associació d'estudiants de l'Escola d'Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) ha col·laborat amb l'ONG OVA en un projecte per al disseny i construcció de pròtesis de braç amb tecnologia d'impressió 3D per fer-les arribar a la població amputada de Guinea Equatorial. L'associació d'impressió 3D de l'EEBE ha fabricat 6 prototips de pròtesis.

Guinea Equatorial és un país on predomina la diabetis, a causa d'una mancança de medicaments. Aquest fet provoca que les persones hagin de ser tractades o, en alguns casos, pateixin amputacions d'alguna extremitat. L'objectiu de l'ONG OVA té és proporcionar recursos, tant materials com serveis, a la població d'aquest país, concretament a Ebebivín, un municipi des d'on poden donar suport a les institucions sanitàries locals i els voltants.

image

Fa un any l'ONG OVA va contactar amb CIMA 3D per proposar-los participar en el projecte de creació de pròtesis amb impressió 3D per ajudar a la població de Guinea Equatorial. L'associació d'estudiants de l'EEBE va fer la proposta de fer unes pròtesis amb accionament mecànic, les quals no suposarien ús d'electrònica. Aquestes utilitzen la contracció muscular per fer el moviment de subjecció, facilitant moltes de les tasques quotidianes dels pacients amputats.

"No són d'alta tecnologia ni les millors del mercat, però proporcionen una solució molt pràctica, funcional i de baix cost, gràcies a la tecnologia de fabricació additiva" han assegurat des de CIMA 3D,. La fabricació d'aquestes no és tan complicada com una pròtesi robotitzada, i també permet un grau de personalització molt important. El seu patrocinador, Eolas Prints, els ha subministrat el fil d'impressió per a la realització de les pròtesis.

L'enviament del material finalitzat estava previst fer-se fa uns sis mesos, però a causa de la febre de Marburg, que va obligar a tancar les fronteres del país no es van poder proporcionar. L'enviament de les pròtesis a l'ONG s'ha fet aquesta setmana a la seu de Madrid i se les emportaran a la seva pròxima estada al país centreafricà per a proporcionar-les als pacients.

Un cop allà, l'equip d'OVA podrà provar i testejar els diferents models i saber tant l'opinió dels pacients com els avantatges i desavantatges de les pròtesis per a què des de l'EEBE l'associació CIMA 3D pugui fer un estudi sobre la funcionalitat d'aquestes i poder millorar-les per al pròxim lliurament.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.