CIMNE participa en quatre projectes relacionats amb la recerca aeronàutica finançats per la cooperació UE-Xina

CIMNE ha estat seleccionat per participar en quatre nous projectes de recerca que es desenvolupen en el marc de la cooperació entre la Unió Europea i el Govern de la Xina en el sector aeronàutic, refermant així una posició que va començar a conquerir fa deu anys.
La Comissió Europea aportarà un finançament de dos milions d'euros a cada un dels quatre nous projectes a través del programa marc de la Unió Europea per a la Recerca i la Innovació batejat com "Horitzó 2020".
Per la part xinesa, el finançament procedeix del Ministeri d'Indústria i Tecnologies de la Informació.
 
Els nous projectes i les temàtiques que aborden són els següents:
- Dragy (Drag Reduction in Turbulent Boundary Layer via Flow Control), la reducció de la resistència a l'aire dels avions.
- Image (Innovative Methodologies and technologies for Reducing Aircraft noise Generation and Emission), la reducció del soroll dels avions.
- Eco-compass (Ecological and Multifunctional Composites for Application in Aircraft Interior and Secondary Structures), l'ús de nous materials compostos.
- Emusic (Efficient Manufacturing for Aerospace Components Using Additive Manufacturing, Net Shape HIP and Investment Càsting), l'optimització de processos de fabricació additiva de peces per a l'estructura de l'avió.
 
CIMNE (Centre Internacional de Mètodes Numèrics en Enginyeria) és un centre de R + D en mecànica computacional creat el 1987, amb un important focus en la transferència de tecnologia, la promoció i l'aplicació dels mètodes numèrics a l'enginyeria. CIMNE és un consorci format per la Generalitat de Catalunya i la Universitat Politècnica de Catalunya. El seu vicepresident executiu i director és Eugenio Oñate.
 
Vegeu l'entrevista que vàrem realitzar a Eurgenio Oñate en aquest link.
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.