Cinc candidatures opten a gestionar el Centre d’FP d’Automoció de Martorell

La Universitat Politècnica de CatalunyaEsquemes Informàtics SL, Fundació Eurecat, MSX International Techservices SL i Disseny Educatiu SL són les cinc entitats i empreses que opten a gestionar el Centre de Formació Professional d’Automoció de Martorell (CFPA). S’han presentat al procés de licitació que suposa la concessió de la gestió i l’explotació del centre durant 15 anys i prorrogable durant 10 anys més.

Després del requeriment de més documentació algunes d’aquestes candidatures, es preveu que l’adjudicació es notifiqui a finals del mes de gener de 2022.

Oferta formativa adaptada al sector

El CFPA de Martorell, que es va inaugurar el 2015, no tenia cap empresa que el gestionés. El Departament d’Empresa i Treball, mitjançant el Servei Públic d’Ocupació, va iniciar un procés de consulta prèvia del mercat, on es van treballar les necessitats i les diferents possibilitats del propi CFPA, per reflectir en l’actual proposta les principals demandes del sector. L’objectiu era l’acostament a les expectatives de les possibles empreses licitadores al model de gestió d’aquest centre i, sobretot, a les necessitats de qualificació professional del sector de l’automoció.

D’acord amb el contingut dels plecs de la licitació, el CFPA es configura com a centre referent on s’impartirà la formació professional inicial, la formació professional per a l’ocupació i la formació programada per les empreses destinada al sector de l’automoció, amb la finalitat de garantir una oferta formativa adaptada a les necessitats del sector de l’automoció i afins.

A més d’aquest objectiu central, en el CFPA es desenvoluparan altres activitats com la promoció de relacions de cooperació i intercanvi amb altres centres nacionals i internacionals de formació, el desenvolupament i prestació de serveis d’orientació professional i inserció laboral, la promoció de la innovació tecnològica i la recerca lligada a la formació, la realització d’activitats per a la sostenibilitat i preservació mediambiental en l’entorn de la formació, i la pròpia explotació de les instal·lacions del CFPA.

Per al Departament i el SOC, el CFPA de Martorell ha d’esdevenir un equipament clau per consolidar la competitivitat del sector de l’automoció i de les pròpies empreses, millorant la productivitat i ajudant a la creació de llocs de treball i a la qualificació i requalificació contínua de les persones.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.