Cinc propostes industrials per aquest estiu

Marxeu de vacances? Segur que per poc que es pugui, tothom farà alguna escapada les properes setmanes. Potser no seran viatges llunyans i llargs com en altres estius perquè el coronavirus continua fent la guitza però Catalunya té moltes opcions per gaudir d’aquests dies de més calor a partir de plans diferents a la platja i la piscina.

Des de Fulls hem volgut ajudar-vos a omplir aquests dies de desconnexió amb un recull de amaguen molts municipis catalans i que s’hi pot arribar amb un cop de cotxe, i hem recorregut a l’Agència Catalana de Turisme i la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) per realment trobar allò que pot ser més interessant per a enginyers i enginyeres que vulguin combinar les vacances amb la seva vocació:

1. Manresa i Sant Joan de Vilatorrada

Pels amants de l’enginyeria medieval, la tècnica tèxit, la natura i l’arquitectura industrial, una bona opció és fer una ruta pel Museu de la Tècnica, un passeig per la sèquia;  la visita a Mosaics Martí i la visita i tastet a Collbaix Celler El Molí. Pels qui no en tinguin prou, es pot acabar el dia a l’Ecorail del Cardener i fer un viatge en bicicleta elèctrica sobre les vies del tren que porta la potassa al Port de Barcelona. Planifiqueu-ho bé que aquesta és una activitat que només es fa en caps de setmana i festius però, això sí, és ideal per a fer-la en família.

manresa

2.Terres de l'Ebre

Pels qui prefereixin el sud, es pot passar un dia o més a les terres de l’Ebre. Una opció per gaudir de la zona és fer una passejada per l’Ebre amb el llaüt Lo Roget que ofereixen a Ascó. També es pot passar pel Centre d'Interpretació de l'Arròs La Torre de Camarles i acabar a Vandellós i l’Hospitalet de l’Infant amb una visita a la  a la colònia dissenyada per l'arquitecte Bonet Castellana del Poblat Hifrensa i al seu Centre d'interpretació emplaçat a l'escola Àster a la mateixa colònia. Qui ho vulgui, també pot visitar el Centre d'Interpretació de l'Oli.  Sempre està bé saber que l’oferta gastronòmica de la zona és àmplia i bona. Ah, i pels qui vulguin combinar el bon gust del paladar i les visites industrials, sempre poden passar per Xocolates C.R.E.O.

3. Tavascan, la Pobla de Segur i Balaguer

A la demarcació de Lleida, els professionals de l’enginyeria no es poden perdre la Central hidroelèctrica de Tavascan, una autèntica i espectacular obra d’enginyeria. Si no fa mandra fer alguns quilòmetres, aquesta visita es pot completar amb la visita a Can Mauri i molí d’oli de Sant Josep i a Licors Portet a La Pobla de Segur. I si els quilòmetres es volen fer en direcció a la plana, sempre queda Centre d’interpretació de l’or del segre, un equipament únic a Catalunya que es dedica a la recerca i difusió de la història de l’explotació de l’or al riu Segre.

tavasc

4. Costa Brava

Les propostes pels estiuejants a Girona passen per la Costa Brava: Palafrugell, Castelló d’Empúries i L’Escala i permeten descobrir secrets marítims. A Palafrugell es pot visitar el Museu del Suro i el Far de Sant Sebastià. A Castelló d’Empúries, l’Ecomuseu-Farinera i a l’Escala, el Museu de l’Anxova.

5. Terrassa i rodalia

I pels qui es vulguin quedar més a prop de l’àrea metropolitana sempre és una bona opció el modernisme industrial de Terrassa i la ruta que inclou la Masia Freixa, la Casa Alegre de Sagrera, el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya. Si no ens cansem massa, a Montcada i Reixac podem visitar la Casa de les Aigües, Rec Comtal i la Mina de Montcada.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.