Com va tancar el mercat elèctric el 2022?

Entre l’octubre i el desembre de 2022, la mitjana del preu de l’energia elèctrica ha estat de 113,18€/MWh. És un valor elevat, respecte la mitjana de les darreres dècades però està per sota de l’obtingut el trimestre anterior, que es va situar als 146,21€/ MWh. La reducció del preu del gas a causa de les temperatures elevades de l’hivern, així com una major aportació d’energia eòlica, en són les causes.

I és que el preu del gas ha registrat durant aquest trimestre de juliol a setembre una mitjana de 74,96 €/MWh, un 50% menys que el trimestre anterior.

El preu dels drets d’emissió de CO₂ se situa als 77,74 €/tCO2, un valor alt considerant la forta caiguda que va experimentar al març de l’any passat, moment des del qual aquest valor pràcticament no ha fet res més que pujar, tot i que s’aprecia una lleugera disminució respecte el passat trimestre.

Aquestes són les conclusions l'anàlisi de l'evolució dels preus dels mercats elèctrics europeus durant el quart trimestre de 2022 que elabora cada trimestre la consultora ONSEN amb membres de la Comissió d’Energia d’Enginyers Industrials de Catalunya. La previsió de cara a aquest proper any 2023 és optimista ja que els preus es troben actualment a mínims des de l’inici de conflicte a l’est d’Europa, tot i que es preveu que tornin a elevar-se quan s’hagin de tornar a omplir dipòsits de cara a l’hivern que ve.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.