Construcció modular amb estructura de fusta

La llarga crisi financera i econòmica que ha patit l’Estat espanyol els darrers anys, ha provocat un canvi molt important en el sector de la construcció d’edificis. Durant molts anys, la tendència del sector ha estat marcada per la ineficiència, la manca de productivitat i l’incompliment continu de pressupostos i terminis. La construcció modular s’ha convertit en una alternativa raonable, gràcies a una major productivitat i control en la fase de fabricació dels edificis, a la contenció de costos derivada d’aquesta millora i, sobretot, al compliment de terminis i pressupostos a causa d’un perfecte control de l’obra que ens aporta la prefabricació.

Dins del món de la construcció industrialitzada, i de manera especial en la construcció d’equipaments, la construcció modular amb estructura de fusta, molt estesa a Europa, els EUA, el Japó i molts altres països, està entrant amb força a Espanya amb la intenció de quedar-se.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"183","attributes":{"alt":"","class":"media-image","typeof":"foaf:Image"}}]]

José Antonio González


A tots els avantatges que té la construcció modular, quan parlem de fusta hem d’afegir-hi la sostenibilitat, l’estalvi energètic i l’estalvi d’emissions de CO2 que s’obté gràcies a la seva utilització, ja que és un material que té un cost energètic mínim de transformació i que reté CO2 durant tota la seva vida útil. La fusta estructural utilitzada en l’actualitat és fusta que prové de boscos gestionats de manera sostenible i reforestats contínuament, amb segells de qualitat que així ho de· mostren com el PEFC o el FSC. Aquesta fusta està certificada per a ús estructural i de classe resistent que permet fer el càlcul de les estructures segons el Codi Tècnic d’Edificació, fet que facilita les coses a les OCT (Oficina Consultora Tècnica) i administracions de control, que ara estan molt més tranquil·les a l’hora d’afrontar projectes d’aquest tipus.

Com ho va ser al segle XVIII, sens dubte la fusta tornarà a ser el material constructiu del segle XXI

De la mateixa manera que ho van ser el formigó al segle XX i l’acer al segle XIX, però amb els coneixements, la qualitat i els avenços tecnològics d’avui.

 

José Antonio González

Enginyer industrial col·legiat núm. 14008
Gerent d’Arquima
Contacte
www.arquimia.net
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.