Copcisa, Guardó d'Honor de la Delegació del Vallès

Copcisa, empresa de construcció fundada a Terrassa, ha rebut el Guardó d'Honor atorgat per la Delegació del Vallès d'Enginyers Industrials de Catalunya. L'aposta clara per l'enginyeria industrial i per posar en valor la visió pluridisciplinària de la professió han estat les raons principals del jurat per reconèixer l'empresa. Copcisa desenvolupa la seva activitat a l'àmbit de l'obra civil, l'edificació, els serveis i les concessions. Tant administracions públiques com empreses privades ha dipositat la seva confiança en la professionalitat de la corporació. 

El premi va ser entregat durant la 24a edició de l'Acte Social 2023 celebrat a la seu de la CECOT, a Terrassa, i que ha tingut com a tema central "El futur de la construcció, la fusió entre les noves tendències tecnològiques i el compromís amb el desenvolupament sostenible". El compromís amb la sostenibilitat, a través de l'optimització dels recursos, l'eficiència dels processos i la minimització dels possibles impactes no desitjats també ha estat un factor decisiu en la deliberació del jurat. El president de COPCISA Corp, Eloi Carbonell, ha estat l'encarregat de recollir el Guardó d'Honor. Segons la pròpia empresa, des dels seus inicis el 1965 fins avui, ha consolidat la seva posició al mercat gràcies a un model empresarial basat en el compromís i la feina ben feta.

Copcisa té una àmplia presència a Espanya i ha iniciat la seva expansió internacional amb l'obertura d'oficines a Xile. L'empresa s'ha adherit al Pacte Mundial de Nacions Unides i a l'establiment d'Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). German Palacín, president de la Delegació del Vallès d'Enginyers Industrials de Catalunya, ha destacat que "el futur de la construcció va lligat a conceptes com industrialització, circularitat, eficiència i sostenibilitat i, per tant, relacionat amb l'enginyeria industrial". A més, ha afegit que "és molt important que preparem als nous enginyers i enginyeres per tal que puguin donar resposta a les necessitats de les empreses constructores".

Maria Salamero, presidenta de l'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya, ha explicat que enguany se celebra el 160è aniversari de l'entitat que presideix, "una celebració que posa en valor i transmet a la societat com s'ha transformat el món de la mà de l'enginyeria, a través dels seus professionals i empreses". 

Homenatge a l'enginyeria

Al llarg de l'acte, s'ha oferit un homenatge als enginyers i enginyeres amb 50 anys de professió i s'han lliurat les insígnies a les noves persones associades i col·legiades. A l'Acte Social 2023 també han assistit el president de la CECOT, Xavier Panés, la delegada de Serveis Generals i Transició Digital de la Diputació de Barcelona, Pilar Díaz, el tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Terrassa, Xavier Cardona, la tinent alcaldessa de l'àrea d'Urbanisme i Desenvolupament Sostenible de l'Ajuntament de Sabadell, Adrián Hernández, el vicepresident de la Cambra de Comerç de Terrassa, Nacho Navarro, el president de la Comissió d'Urbanisme i Transports de la Cambra de Comerç de Sabadell, Pere Puig, el director de l'ETSEIB, Enric Fossas, i el director de l'ESEIAAT, Xavier Roca, entre altres autoritats.

 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.