Correos prova drons híbrids per a enviaments a zones de difícil accés

Correos ha posat en marxa una serie de proves per tal de comprobar si es pot garantir els enviaments a zones de difícil accés mitjançant l’ús de drons Els drons són híbrids i combinen la tecnologia de propulsió amb la tecnologia multirrotor. L’operadors realitza aquestes proves a les instal·lacions de l’Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial de Lugo, on ja es van realitzar proves amb drons comuns per a enviaments convencionals. 

La societat postal pública es consolida com el primer operador logístic d’Espanya que fa proves en entorns reals, una mostra de l’aposta de l’empresa per la tecnologia aplicada a la prestació del servei postal i de paqueteria. Per fer-ho possible, han treballat al costat dels principals agents espanyols i europeus del sector en el disseny d’una solució operativa, segura i eficient per a l’ús de drons en el transport de mercaderies, sobretot de petita paqueteria. 

La iniciativa neix per a millorar les capacitats de distribució amb l’aplicació d’aquesta tecnologia, però també per a convertir-se en una eina complementària per als carters, per tal que puguin realitzar les entregues en zones que han quedat aïllades per les inclemències del temps, per exemple, sense que afecti a la seva seguretat.

 

Els drons híbrids

Són més autònoms i poden volar fins a cinc vegades més lluny que els drons convencionals. Assoleixen una velocitat de fins a 100 km/h i poden suportar vents de fins a 40 km/h. Els drons híbrids defineixen els seus moviments segons les circumstàncies que detecti durant el trajecte i segons les instruccions prèvies que ha rebut, a més, gràcies al seu enlairament i aterratge vertical, poden desplegar-se i deixar la càrrega a qualsevol superfície plana sense necessitat de tenir una infraestructura associada. Correos ha explicat que aquestes aeronaus ja podries realitzar tasques de transport amb seguretat en situacions d’emergència per transportar medicaments, desfibri·ladors o bateries, per exemple. 

 
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.