Creix un 3% el nombre de les filials estrangeres a Catalunya el 2019

ACCIÓ ha identificat 8.900 filials d'empreses estrangeres ubicades a Catalunya, segons les dades del 2019, una xifra que suposa un augment del 3% en relació a l'any 2018. França i Alemanya , amb un 13% del total cadascun, i els Estats Units, amb un 12%, són els països amb més companyies establertes a Catalunya, seguides d'Itàlia i el Regne Unit, amb un 9%. Destaca el creixement del 15% interanual en el nombre d'empreses provinents de l'àrea d'Àsia-Pacífic. Per exemple, la Xina ocupava fa set anys el número 33 del rànquing i actualment és el 14è amb més empreses a Catalunya.

El conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, destaca que si les dades actuals, del 2019, es comparen amb les del 2013, el creixement és d'un 60%. ''Més presència d'empreses estrangeres es tradueix en creació de llocs de treball qualificats, més talent, més connexió i més robustesa de la nostra economia'', diu el conseller.

Segons les dades d’ACCIÓ, l’ecosistema de filials d’empreses estrangeres a Catalunya és dinàmic i alhora consolidat: un 18% de les filials d’empreses estrangeres a Catalunya s’ha creat en els últims 5 anys, mentre i un 63% té més de 10 anys.

Lideratge del sector tecnològic

El 16% de les empreses ubicades a Catalunya (1.369) són empreses del sector tecnològic, un 21% més que el 2018. Són filials de companyies que es dediquen als àmbits de les TIC, la indústria 4.0, la biotecnologia, l'electrònica, la salut i equipaments mèdics, les smart cities, els continguts digitals i audiovisuals, els videojocs i l'R+D. Un 11,5% són empreses d'infraestructures, un 7,7% de transformació digital i un 7,4% de maquinària i béns d'equip.  Per això, Tremosa ho veu com un fet ''clau'' per a la transformació del model de la indústria catalana cap a la digitalització i la indústria 4.0, que aporta major ''valor afegit'' i ''capacitat per atreure talent''.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.