Cristina Steegman, Karina Gibert i Núria Garrido, distingides als premis Creu Casas

Cristina Steegmann ha estat reconeguda amb el Premi Creu Casas de l’Institut d’Estudis Catalans - Dones per canviar el món, del qual també s’ha concedit una menció honorífica a Karina Gibert i a Núria Garrido. El guardó forma part del conjunt de premis Sant Jordi 2022 en el XCI Cartell de premis i de borses d’estudi de l’IEC.

El Premi Creu Casas es va crear fa cinc anys per destacar les dones que promouen la ciència i té dues modalitats. La primera s’atorga a una dona en reconeixement de la seva trajectòria en tasques de divulgació i aproximació de la tecnologia a l’alumnat femení en qualsevol àmbit, ja sigui enginyeria, arquitectura, informàtica, o telecomunicacions. Enguany, s’ha premiat la dedicació de Steegman per millorar el rendiment dels estudiants del centre que dirigeix així com per aconseguir que les noies s'interessin per la tecnologia, tal com vam explicar en aquest article.

Tant Gibert com Garrido, professores de la UPC, van utilitzar les xarxes socials per expressar l’honor i l’emoció de rebre la menció d’honor del Premi Creu Casas. A més, Gibert, directora del centre d’investigació Intelligent Data Science & Artificial Intelligence (IDEAI-UPC) i vicedegana del Col·legi Oficial d’Enginyeria Informàtica de Catalunya, és la segona vegada que obté aquesta menció especial.

La segona modalitat del premi es concedeix a un grup de treball liderat per una dona que hagi desenvolupat metodologies d’empoderament de les dones o d’ensenyament per a captar el talent femení en els camps esmentats. Aquesta segona modalitat s’ha concedit a Fibracat TV, amb una menció honorífica a Between Women Network i a Viquidones UPF.

La cadena de televisió presidida per Meritxell Bautista s’ha caracteritzat per oferir una temàtica basada en el paper de les dones als àmbits de decisió i en les vocacions científiques, tècniques i tecnològiques.

Premis Sant Jordi 2022

Enguany, el Premi Prat de la Riba de l’IEC ha estat atorgat a Jaume Plensa per la projecció internacional de la seva obra, a través de la qual fa visibles els valors culturals de les terres de llengua i cultura catalanes. Els Premis Sant Jordi tenen una llarga tradició històrica i contribueixen a assolir la finalitat de l’IEC de promoure l’alta investigació científica, principalment la de tots els elements de la cultura catalana.

El lliurament dels guardons serà el divendres 22 d’abril, a dos quarts de dotze del migdia, a la sala Prat de la Riba de la Casa de Convalescència, seu de la institució. Teresa Cabré, presidenta de l’IEC, obrirà l’acte, acompanyada de la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, i de la resta de membres de l’equip de govern de l’IEC.

Tot seguit es proclamaran els premis i les borses d’estudi d’enguany i es lliuraran els diplomes corresponents. L’acte, que acabarà amb un refrigeri al claustre de la Casa de Convalescència, serà conduït per Mònica Terribas, periodista i membre de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’IEC.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.