De Jordi Hereu a Diana Morant, amb quins ministres tractaran els enginyers?

Després de la investidura de Pedro Sánchez, el reelegit cap de govern ha configurat el seu executiu i al llarg d'aquest dilluns, la llista dels 22 ministres que l'acompanyaran els propers quatre anys s'ha fet pública. Els càrrecs tindran efectes pràctics a partir del dilluns 20 de novembre del 2023. Des de Fulls d'Enginyeria hem fet una recopilació dels ministres que treballaran de manera directa o indirecta amb el món de l'enginyeria, i també hem volgut esbrinar quants d'aquests són enginyers o enginyeres. Us ho avancem: són pocs, molt pocs. De fet, només n'hi ha una.

Una de les novetats de l'executiu de Pedro Sánchez és Jordi Hereu, nou ministre d'Indústria. Alcalde de Barcelona entre el 2006 i 2011 i actual president de l'empresa Idencity, Hereu és també assessor extern de la Iniciativa de Ciutats Emergents Sostenibles del Banc Interamericà de Desenvolupament (BID). Els propers quatre anys, serà l'encarregat d'impulsar les polítiques industrials. 

L'única enginyera  (i de telecomunicacions) del consell de ministres és Diana Morant. Repeteix el Ministeri de Ciències però se li suma la cartera d'Universitats. I una altra ministra que repeteix el càrrec com a vicepresidenta tercera i ministra de transició ecològica és la Teresa Ribera, la qual compta amb un gran recorregut professional en temes ambientals i desenvolupament sostenible. El càrrec de transports i mobilitat sostenible ha canviat, ara és l'Oscar Puente. I, en Transformació Digital, el ministeri estarà en mans de José Luis Escrivá, l'anterior ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions.

Els ministres que de forma més subtil tenen repercussió en l'enginyeria són; l'Ana Redondo, com a nova ministra d'Igualtat, Nadia Calviño, la vicepresidenta primera i ministra d'Assumptes Econòmics, Pablo Bustinduy, com a ministre de Drets Socials, Consum i Hisenda, Ángel Victor Torres, ministre de Política Territorial i Memòria Democràtica i Isabel Rodríguez, ministre d'Habitatge i Agenda Urbana.

Per acabar de completar l'executar, els altres ministres que omplen el ministeri i que també són rellevants; Yolanda Díaz, vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, María Jesús Montero, vicepresidenta quarta i ministre d'Hisenda i Funció Pública, Fernando Grande-Marlaska, ministre d'Interior i Felix Bolaños, ministre de Presidència i Justícia. Entre altres ministres que pròximament es publicaran a la web de La Moncloa.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.