Del 14 al 19 de maig, eleccions al rectorat de la UPC

A través d'una urna electrònica, entre les 10:00 h del 14 de maig i les 9:59 del 19 de maig tindran lloc les eleccions a rector o rectora de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). El rector actual, Francesc Torres, ho ha anunciat aquesta setmana a través d'un vídeo a les xarxes socials. Torres creu que és el moment ''més convenient'' per fer-ho, abans dels exàmens finals i recuperant el calendari electoral tradicional ''perdut a la crisi del 2013''. D'aquesta manera, diu Torres l'equip de govern entrant, assumir la planificació del curs vinent i fer la previsió dels dierents escenaris que pugui imposar la COVID-19.

Torres veu un període ''d'inflexió'' en el moment actual per a la captació i gestió de fons europeus i l'establiment de relacions amb un nou Govern de la Generalitat. Considera que s'obre  ''període determinant''  per a la UPC, amb reptes, amenaces i oportunitats. L'actual rector creu que  és un escenari ''incompatible'' amb un període llarg d'incertesa preelectoal i per això, ha decidit convocar aquests comicis. ''No ens podem permetre un període llarg de paràlisi o de manca d'interlocució efectiva'', diu Torres. ''Ara podem començar a afrontar el futur amb un cert optimisme'', afegeix.

Francesc Torres diu tenir ''el convenciment'' de poder renovar la confiança que es va dipositar en la seva candidatura el 2017. Per això confia en engegar un segon mandat amb un ''equip consolidat, experiència i il·lusió intacta'' i que acaba de fer un exercici ''inèdit'' de rendiment de comptes, transparència i crida al compromís. amb el cicle 'Diàlegs per avançar'

Calendari electoral

D’acord amb el calendari electoral, el dia 7 d’abril es publica el cens electoral provisional i el 13 d’abril el cens definitiu. Entre els dies 13 i 16 d’abril tindrà lloc la presentació de les candidatures, mentre que la campanya electoral es realitzarà del 29 d’abril al 12 de maig. El dia 13 de maig està prevista la jornada de reflexió i entre les 10 hores del 14 de maig i les 09:59 hores del 19 de maig tindran lloc les votacions. El mateix dia 19 es realitzarà la proclamació provisional i el dia 25 de maig es publicaran els resultats definitius. 

Si és necessària una segona volta, la campanya electoral tindria lloc entre el 28 de maig i l’1 de juny, mentre que les votacions es desenvoluparien entre les 10 hores del 3 de juny i les 9:59 hores del dia 8 juny. El dia 11 de juny tindria lloc la publicació definitiva dels resultats. 

La informació i la documentació referent a aquest procés electoral està disponible al web eleccionsrectorat2021.upc.edu.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.