Desenvolupament d’un software per incrementar la velocitat d’aplicacions i processos

El projecte d’investigació RePhrase, dins el programa Horitzó 2020 de la Unió Europea, estudia com millorar els sistemes de computació avançada per obtenir un software més ràpid. Entre les aplicacions que es podran millorar destaquen els processos de fabricació industrial, el seguiment del trànsit ferroviari o el diagnòstic de malalties mentals.

L’objectiu de RePhrase és millorar el software per arquitectures paral·leles i heterogènies: “Aquestes arquitectures s’utilitzen en màquines que combinen diferents dispositius de computació, com els coneguts processadors multi-core i les targetes gràfiques utilitzades per realitzar càlculs”, ha manifestat l’investigador principal José Daniel García. Segons García, “les pròximes generacions de computadors inclouran més processadors amb diversitat de prestacions i el repte es converteix en trobar aplicaciones més ràpides i que consumeixin menys energia”.

“L’aplicació consisteix en el procés per computador d’imatges capturades mitjançant ressonància magnètica del cervell”, ha explicat el professor Francisco Javier García Blas. "Actualment, aquests sistemes triguen hores a realitza aquests anàlisi i l’objectiu d’aquest grup és “convertir-lo en minuts, aconseguir diagnòstics més ràpids en casos de malalties com l’esquizofrènia, el trastorn bipolar o la depressió”, ha afegit.

TEXT: REDACCIÓ // FOTO: IMATGE D'ARXIU

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.