Disminueixen els accidents a domicilis per fugues de gas

La seguretat en les instal·lacions de gas han millorat notablement degut a que les mesures de seguretat i els aparells de gas, com calderes i escalfadors, són molt elevades. Actualment, es registren 2,2 milions d’instal·lacions domèstiques de les quals només 5 han patit accidents al llarg de l’últim any a Madrid, en front als 112 accidents registrats al 2005. 

El president d’Agremia, Associació del Sector de les instal·lacions i l’energia, José María de la Fuente, ha assegurat que “la seguretat ha millorat als últims anys, ja que les mesures de seguretat tant dels aparells de gas (calderes o escalfadors) com de les pròpies instal·lacions són molt elevades”, segons les declaracions prestades a Calor y Frío. 

La normativa vigent sobre les instal·lacions tèrmiques i de gas obliga a les llars catalanes a fer una revisió anual. Tot i així, sovint aquest manteniment només es fa una vegada cada cinc anys. 

Per la seva part, la federació AGIC-FERCA, l’Associació de gremis d’instal·ladors de Catalunya, ha creat un dossier amb la normativa vigent de les instal·lacions tèrmiques i de gas. Aquest dossier podrà ser descarregat per als instal·ladors a les webs de l’entitat i dels seus gremis de forma totalment gratuïta. 

Actualment, l’associació representa un total de 20 associacions territorials, 5.500 empreses instal·ladores amb 29.000 treballadors directes i una facturació anual acumulada de 1.350.000.000€ aproximadament. 

L’objectiu principal d’aquesta acció és facilitar la informació als instal·ladors per tal que recordin de forma àgil la legislació i normativa que els involucra. En ell hi trobaran la informació i  la responsabilitat que ha de tenir l’usuari final; així com les comprovacions que han de fer tant usuaris com instal·ladors per evitar incidents. La publicació també fa menció a la legislació i a les regulacions que afecten les instal·lacions de gas. 

AGIC FERCA ha innovat en l’edició d’aquest tipus de publicació per a ser distribuït entre els instal·ladors. El projecte ha estat coordinat per Ramon Casas, vocal de la Junta Directiva i cap de la comissió tècnica mecànica de la Federació. 

 

 

 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.