Diverses empreses mostren el potencial de la fabricació additiva en els processos productius

La fabricació additiva és una innovadora tecnologia de producció a través de la qual el material, que sol ser plàstic o metall, és dipositat capa a capa de manera controlada. Aquest model de fabricació permet obtenir peces fins un 90% més ràpid que amb altres processos productius. Catalunya i País Basc són les dues comunitats espanyoles on més s’ha implantat aquesta nova forma de fabricació. 

El Clúster de l’Automoció de Catalunya (CIAC), que aglutina tots els agents del sector de l’automoció a Catalunya, ha planificat diversos workshops amb l’objectiu d’obrir portes a nous paradigmes de disseny, prototipatge i producció de sèries, i destacar les empreses que estan implementat la fabricació additiva en el seu model productiu o de prototipatge mitjançant la presentació de casos d’èxit tant dins com fora del sector de l’automoció.

                                                                                 [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"2020","attributes":{"alt":"","class":"media-image","style":"text-align: center;","typeof":"foaf:Image"}}]]

JORNADES TÈCNIQUES 

Més de 60 persones van assistir a la 3a jornada organitzada pel CIAC en la que es va tractar el tema del metall, el principal material utilitzat per la fabricació additiva. En aquesta jornada es van congregar empreses especialitzades com Renishaw, Rovalma, Esi Group i Anàlisi i Simulació per parlar sobre les aplicacions i el potencial d’aquest tipus de fabricació. 

L’empresa Renishaw, representada per Francisco Parejo, Area Sales Manager en Renishaw Ibérica i experta en la tecnologia HP multi Jet Fusion 3D printing, va parlar sobre l’augment de la productivitat en la injecció de plàstic. Per la seva banda, Andrea Padré, enginyera industrial de l’empresa Rovalma, S.A va aprofundir en la importància del metall en el procés de fabricació.

Representant a l’empresa Análisis y Simulación, Bart Lefernik, Global Sales Manager-Additive Industrie, va parlar sobre l’experiència de la companyia en la fabricació additiva en el sector de l’automoció com a capdavantera mundial en impressió 3D i prototips. Simó Masqué, Stamping Business Developer, d’ESI Group va parlar sobre “Realiza the potential of additive manufacturing with first time right print”.

La primera i la segona jornada que es van desenvolupar durant el mes de maig i juny respectivament, van reunir empreses com Leitat, Siemens, Fundació CIM, Eurcat, HP i CT Grupo, que van reforçar l’objectiu final del CIAC de mostrar les aplicacions de la fabricació additiva en els diferents sectors industrials. 

 
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.