Diversos enginyers i constructors afirmen que la construcció del mur fronterer de Trump trigaria almenys 10 anys a finalitzar-se

El mur que serviria com a frontera entre els Estats Units i Mèxic podria trigar més de 10 anys de construcció comptant amb 10.000 obrers, segons una recerca publicada pel The Washington Post. La recerca ha estat realitzada pel diari americà The Washington Post i s'ha basat en les declaracions de diferents enginyers i constructors sobre com planificarien el projecte de construcció d'un mur a la frontera que segueixi el disseny que exigeix el president Donald Trump, és a dir, una longitud de 1.600 quilòmetres.

Els resultats de l'estudi van determinar que completar el mur requeriria 10 anys i uns 10.000 treballadors. A més, els enginyers van afegir que amb els 5.700 milions de dòlars que demana Trump solament s'aixecarien 370 quilòmetres de mur. Així doncs, per acabar la frontera es necessitaria més del triple de pressupost, la qual cosa suposa una trava complicada de salvar, ja que el president dels Estats Units manté una disputa amb el lideratge demòcrata en el Congrés per la primera quantitat de diners demanada.

Així doncs, segons el professor de càlculs constructius de l'Institut Politècnic de Worcester a Massachusetts, Ed Zarenski, s'ha calculat que el cost total del projecte seria d'una quantitat aproximada de 25.000 milions de dòlars. “No diria que és impossible, però cal tenir en compte certes consideracions d'enginyeria”, va apuntar Zarenski, que ha treballat durant 30 anys calculant projectes per a la constructora Gilbane, una de les més importants dels Estats Units. L’especialista va apuntar que una de les complicacions a l'hora de crear aquesta frontera és el paisatge, que és singularment remot i difícil. A més, abans de començar amb la seva construcció, “és important realitzar estudis del sòl i ambientals”, crear una carretera per permetre el pas a les excavadores i els camions, així com haver de comprar alguns terrenys. 

En un primer moment, la indústria del formigó va veure una oportunitat de negoci amb el mur fronterer, material pensat per Trump per a la seva construcció, encara que, finalment, es va canviar d'opinió i el director de construccions de la Universitat de Texas, Gary Wineck, va argumentar que el canvi de decisió venia donat perquè el formigó dona molts problemes d'estabilitat. En l'últim projecte presentat per a la construcció del mur, doncs, el material principal seria l'acer, la qual cosa dispararia el preu de la construcció “per l'escassetat del material i el seu elevat preu en el mercat”, assegura l'especialista Wineck.

 
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.