Dona Ciència. Dona Tecnologia

Les enginyeres Marta Bertran, Judit Giró i Elisenda Bou-Balust són tres de les dotze dones científiques i tecnòlogues protagonistes de la campanya 'Dona Ciència.Dona Tecnologia' que ha impulsat recentment el Departament d’Empresa i Treball a través de la Secretaria de Polítiques Digitals i en el marc del Pla DonaTIC. Es dona visibilitat al talent femen´ñi contemporani amb referents d’edats diverses i amb una trajectòria rellevant en els àmbits científic i/o tecnològic. L’objectiu és promoure noves vocacions científiques i tecnològiques entre les noies i incrementar, així la presència femenina en aquestes professions i en els estudis que les precedeixen.

Rosa Palacín, química i investigadora, Montserrat Alsina, matemàtica i presidenta de la Societat Catalana de Matemàtiques, Núria López-Bigas, biòloga i experta en càncer, Àure Autet, psiquiatra i directora de Salut Mental de la Fundació Althaia, Caterina Biscari, directora del Sincrotró Alba, Teresa Tarragó, CEO de la biotecnològica Exheus, Magda Campins, metgessa epidemiòloga, Núria Montserrat, biòloga i premi Nacional de Recerca Talent Jove, i Ana I.Caño-Delgado, biòloga experta en plantes, completen la llista.

Només un 24% de les persones que van obtenir un grau universitari ho van fer en un estudi STEM, un 3% menys que cinc anys abans. Així mateix, segons el ‘Baròmetre del sector tecnològic a Catalunya 2022’, actualment les dones suposen només el 26,4% del total de persones que treballen al sector TIC, i si ens fixem en les dones que ocupen posicions tècniques relacionades amb el nucli del negoci en les empreses tecnològiques, com ara operacions i sistemes, el percentatge no arriba al 7,5%.

Per revertir aquestes dades i reduir el biaix de gènere en aquests àmbits, el Govern compta amb el Pla DonaTIC, que té entre les seves línies d’actuació principals reconèixer el paper fonamental de les dones en les noves tecnologies i donar referents a les nenes i adolescents que es plantegen dedicar-se a disciplines STEM amb l’objectiu últim de fomentar les vocacions científiques i tecnològiques entre les noies i incrementar la presència i el lideratge de les dones en l’àmbit tecnològic i digital.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.