“Economistes i enginyers formem un tàndem imbatible”

L’enginyera industrial Aurora Catà ha estat nomenada col·legiada d’Honor 2022 pel Col·legi d’Economistes de Catalunya. Se li reconeix, així, la seva trajectòria com a alta executiva i consellera d’empreses i institucions com ara la presidència, fins el juny d’enguany, de Barcelona Global. Catà va tenir, precisament, un paper clau en la confecció de la candidatura guanyadora de Barcelona per organitzar la 37a edició de la Copa Amèrica de vela que se celebrarà a Barcelona el 2024.

Va rebre el guardo “amb orgull” i va reconèixer tenir molts referents professionals entre els economistes. “Sempre he pensat que economistes i enginyers formem un tàndem imbatible”, va pronunciar Catà referint-se que les formacions universitàries parteixen “d’un punt en comú” per al desenvolupament del pensament “crític, analític, rigorós, elaborat i propi”. En el seu discurs, Catà va defensar que malgrat aquest punt en comú, enginyers i economistes arriben a llocs “molt diferents”. Segons l’enginyera, els enginyers s’esforcen en “buscar certeses i aportar solucions i concrecions” mentre que els economistes aprenen a gestionar “la incertesa, la complexitat, els matisos, els grisos...”. Catà va mostrar-se convençuda que la situació actual, d’alta complexitat, requereix prendre decisions sense el 100% de la informació i va assenyalar que els economistes estan “preparats per prendre-les i tirar-les endavant”.

Aurora Catà va rebre aquest guardó durant el Sopar dels Economistes 2022, organitzat pel Col·legi d’Economistes de Catalunya en el marc de la 27a edició de la Jornada dels Economistes. L’acte va ser president per la consellera d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Natàlia Mas i va comptar amb el lliurament d’altres premis com ara els Premis Joan Sardà Dexeus 2022, el premi Reconeixement a l’Economista d’Empresa, per a Constantí Serrallonga, i el guardó col·legiat de Mèrit 2022 per a Xavier Vives, professor d’Economia i Finances i titular de la Càtedra Abertis de Regulació, Competència i Polítiques Públiques i director acadèmic del Public-Private Sector Research Center de l'IESE Business School.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.