El 70% de les emissions de C02 a nivell mundial són emeses per 100 empreses

Encara que moltes empreses públiques i privades a nivell mundial s'estan passant a les energies renovables, només 100 companyies són les responsables del 70% de les emissions de CO2 a nivell mundial.

La conscienciació mundial sobre la importància d'apostar per un model de respecte i cura de la biodiversitat i dels ecosistemes del planeta està a l'ordre del dia. Fins i tot la pròpia ONU (Organització Nacions Unides) s'ha involucrat per proposar mesures per frenar el canvi climàtic, constrenyent a les empreses al fet que utilitzin energies netes i deixin d'utilitzar el carbó i el petroli.

Ara bé, moltes companyies ja comencen a apostar per energies renovables i s'estan fent canvis reals. El document publicat per CDP (Carbon Disclosure Project) sota el nom de The Carbon Majors Database va revelar que dels centenars de milers d'empreses que existeixen en el món, només un centenar assumeixen el 71% de les emissions globals de CO2 des de 1988. Per tant, tot i que moltes petites empreses estan fent canvis en les seves fonts d'energia, aquestes grans potències no evolucionen.

Segons aquest informe, des de l'any 1988, un terç de les emissions corresponen a empreses públiques i més de la meitat poden atribuir-se a 25 empreses i entitats estatals. A partir de l'estudi realitzat, s'ha assenyalat a l'empresa d'energia Xina Coal Energy, empresa que posseeix 12 mines de carbó i que ho explota de forma abundant, com l'empresa més contaminant, ja que emet el 14,3% de les emissions globals de CO2. La segueix l'empresa Saudi Aramco, l'empresa estatal d'Aràbia Saudita que es dedica a l'extracció de petroli i gas i expulsa el 4,5% del CO2 del planeta. La tercera empresa del rànquing, amb un 3,9% d'emissions de diòxid de carboni mundials, és Gazprom OAO. Es tracta d’una empresa gasística, la major companyia de Rússia que està controlada per l'estat rus. En l'informe, apareixen la resta d'empreses, gairebé totes, dedicades al sector petrolífer i d'extracció de gas.

 
 
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.