El CEW, punt de trobada mundial dels enginyers catalans

El CEW (les sigles en anglès de Catalan Engineers Worldwide) és un punt de trobada on els professionals repartits pels cinc continents poden compartir experiències i coneixements amb l’objectiu de promoure el desenvolupament professional, personal i familiar. En la seva etapa com a degà, Jordi Guix, va entreveure la importància de crear aquesta xarxa internacional de professionals. Un dels valors més importants és establir i encoratjar la creació d’un espai de referència de treball en xarxa a nivell internacional que millori la formació professional, fomenti les relacions entre empreses, trobi noves oportunitats laborals i informi sobre l’estat de la professió, no només a Catalunya, sinó també arreu del món.

Actualment, el CEW està present a països com Xile, el Canadà, Bèlgica, la Xina, el Brasil, l’Aràbia Saudita o Sud-àfrica a través de diversos representants. Formar part d’aquesta plataforma facilita l’accés a un directori de professionals per promoure i accelerar el networking entre tots els membres i, alhora, gaudir de promocions i descomptes exclusius en hotels, lloguer de cotxes, tecnologia, atenció sanitària, restaurants, etc.

L’espai virtual proporciona una pòlissa de responsabilitat civil del COEIC amb una àmplia cobertura geogràfica i la possibilitat de contractar límits addicionals, així com el certificat PEQ (Professional Engineer), emès per l’AQPE. Es tracta d’un segell professional que garanteix el nivell de competència en un àmbit determinat, en contraposició i com a complement de títols universitaris que demostren la formació adquirida i que permeten exercir a qualsevol part del món.

Tanmateix, tots els associats al CEW disposen d’un certificat emès i signat per la governança de la Comissió Internacional dels EIC que permet demanar assistència a qualsevol associació internacional d’enginyers que col·labori amb la plataforma. El CEW obre les portes a un horitzó professional internacional en tots els vessants de l’enginyeria: aeroespacial i aviació, agricultura i forestal, educació, electrònica, finances, alimentació, atenció sanitària, IT, logística, maquinària i fabricació, tecnologia de materials, packaging i robòtica, entre d’altres. 

Sentir-se com a casa

Un dels aspectes més importants quan es decideix traspassar fronteres per emprendre un nou camí professional és sentir-se com a casa. En aquest sentit, el CEW també és un company de viatge, un lloc per sentir-se com a la pròpia llar i poder ajudar altres enginyers a que visquin i treballin amb una vocació compartida.

Perquè la missió del CEW no és tan sols fomentar la creació de xarxes entre empreses locals i internacionals a través dels enginyers que hi treballen, sinó que també pretén crear un teixit social i una estructura de suport familiar. L’objectiu no és cap altre que reforçar els llaços comunitaris i el sentit de pertinença entre els expatriats que es troben a cada país.

Paral·lelament, pertànyer al CEW dona accés a una àmplia xarxa arreu del món i proporciona una persona de contacte permanentment relacionada amb associacions internacionals. Podeu trobar tota la informació sobre aquesta iniciativa promoguda per Carles Palomo, president de la Comissió Internacional dels EIC, al web.

Més info.: cbermudo@cew.catcew.cat
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.