El Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya guardona el talent acadèmic a la V Nit de l’Eficiència

L’Auditori del Cosmocaixa va acollir la cinquena edició de la Nit de l’Eficiència, organitzada pel Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya (CEEC). L’acte, presentat pel Mag Lari i presidit pel secretari d’Empresa i Competitivitat, Joan Aregio Navarro, va comptar amb la presència de més de 350 assistents, que van gaudir d’una nit centrada a premiar el talent universitari. La Nit va comptar amb el patrocini de Nissan, TÜV, ARCbcn, Holtrop i Prat Rubí Advocats i amb la col·laboració de Gramona, Nut i l’Obra Social de “La Caixa”.

Xavier Farriols, president del CEEC va donar la benvinguda a l’auditori amb un missatge engrescador: “Volem un model energètic d’apoderament del ciutadà en què alhora sigui productor i consumidor d’energia”. Farriols també va explicar que en aquest nou entorn i per tal de donar–hi resposta s’ha aprovat el canvi de nom de la institució: “En un futur molt pròxim, el CEEC respondrà a les sigles de Clúster d’Energia Eficient de Catalunya”.

El secretari d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Joan Aregio, va manifestar que “el CEEC és un dels clústers més potents que existeixen a casa nostra”. Aregio va afegir que “cal lluitar contra un marc legal estatal que no afavoreix l’aposta per l’energia eficient”.

Millors Projectes d’Eficiència Energètica

En l’edició d’enguany, es van crear tres categories de premis: treballs de Final de Grau, treballs de Final de Màster, i de Recerca (tesis doctorals), tots ells presentats, defensats i aprovats durant el curs acadèmic 2015/2016.

Els guanyadors van ser: en la categoria de grau, el projecte Instal·lació solar fotovoltaica per a l'alimentació d'ordinadors portàtils i de telèfons mòbils dels usuaris d'una biblioteca, dut a terme per Miquel Honorat Pastor. En la categoria de màster, el premi se l’ha endut Ingrid Munné pel treball Anàlisi tèrmic i posada en marxa d’un gasificador tipus Downdraft per a microgeneració elèctrica a partir de biomassa. Per últim, Joana Aina Ortiz ha guanyat en la categoria de recerca pel projecte Detailed energy and comfort simulation of integral refurbishment of existing buildings in Catalonia.

Premi de Periodisme

Durant la Nit de l’Eficiència es va fer entrega del IV Premi de Periodisme del CEEC, un guardó que reconeix la feina dels professionals i mitjans de comunicació en la difusió dels projectes i iniciatives del sector de l’eficiència energètica. Xavier Farriols va entregar el premi a Francesc Mauri, meteoròleg i presentador a la televisió catalana. Mauri va afirmar que “és una satisfacció rebre aquest premi perquè considero que és un guardó important”. El meteoròleg va destacar: “És inconcebible que l’any 2017 encara cremem combustibles fòssils. Hem de fugir de certes polítiques energètiques que contribueixen al canvi climàtic”.

Eloi Badia, Regidor de Presidència, Aigua i Energia de l’Ajuntament de Barcelona, va concloure l’acte: “El sistema actual no és eficient energèticament, econòmicament i socialment. Hem de caminar cap a un model que aposti per les energies renovables, per l’eficiència i per l’autoconsum”. Des de l’Ajuntament de Barcelona, aposten per tres eixos d’actuació: rehabilitació energètica, generació d’energies renovables i la comercialització pública de l’energia amb l’objectiu d’eradicar la pobresa energètica.

 
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.