El Consell Assessor d'Agbar proposa crear un 'hub' sobre l'aigua

El Consell Assessor de Participació, Transparència i Acció Social d'Agbar ha proposat a la companyia la posada en marxa d'un 'hub' sobre coneixement de l'aigua a Barcelona, que uneixi un ecosistema d'innovació, tecnologia i formació amb un espai obert per a la ciutadania, amb voluntat de sumar esforços.

És una de les conclusions de l'informe que aquest òrgan consultiu – format per quinze persones externes- ha tramès la corporació després de dos de feina. Jordi Hereu, president d'Idencity i president d'Hispasat creu que l'àrea metropolitana de Barcelona compta amb infraestructures, coneixement i empreses ''de referència'' per esdevenir un ''hub a escala mundial de la gestió de l'aigua''.

El pacte social

Per transformar el model de gestió de l'aigua i respondre als reptes actuals de la ciutadania, Agbar amb la guia del Consell Assessor, està impulsant el pacte social, una iniciativa que busca actuar en tres eixos: la solidaritat per garantir l'accés a l'aigua a tots els col·lectius vulnerables; l'ocupació, per generar llocs de treball de qualitat, i la reconstrucció verda, per impulsar la transició energètica. Per Miquel Roca, soci fundador i president de Roca Junyent, ''la sostenibilitat demana aprofundir en el fet que un pacte social com el que es proposa tiri endavant''. Jordi Giró, president de la CONFAVAC creu que la claredat i la transparència de la informació de la factura són ''imprescindibles''.

El president d'Agbar, Àngel Simón ha destacat que amb la feina d'aquests dos anys, el Consell Assessor s'han consolidat com ''un espai de debat i de reflexió profunds, amb una visió interdisciplinària'' i com una guia per ''reforçar encara més el compromís amb el territori i la ciutadania''. Aquesta voluntat de diàleg i ''escolta activa'' també es traduirà, en un futur, amb una Jornada de Grups de Relació per rendir comptes a tots els 'stakeholders' i integrar diversos punts de vista en els reptes de futur. 

Reptes de futur

El Consell Assessor ha tractat durant aquest temps els reptes que haurà d'assumir Agbar com per exemple, l'aplicació de la tecnologia al cicle de l'aigua que, segons Tomàs Molina, cap de Meteorologia de Televisió de Catalunya i professor associat de la Universitat de Barcelona ''ha de permetre que l'aigua pugui ser reutilitzada per assegurar-ne el subministrament en el futur''.

Marta Cassany, Secretària d’Afers Socials i Famílies de la Conselleria de Treball de la Generalitat de Catalunya, ha posat el focus en l’impacte que tindrà la COVID-19 més enllà de l’àmbit sanitari, i ha afirmat que “davant les dures conseqüències de la pandèmia, serà necessari estar atents i disposats a impulsar accions valentes que ajudin a fer front al creixement de la vulnerabilitat”. En aquest sentit, Felipe Campos, Director general de l’Associació Educativa Itaca de L’Hospitalet de Llobregat, ha assegurat: “El sector privat contribueix decisivament a mitigar els efectes de la pandèmia, i les aliances publicoprivades amb les entitats socials donen com a resultat projectes multiplicadors que aporten seguretat a la ciutadania”.

Pel que fals reptes mediambientals, Agbar ha treballant en la transformació de les plantes depuradores en ecofactories: instal·lacions que reutilitzen el 100% de l’aigua, que produeixen l’energia que consumeixen i que minimitzen els residus generats, amb un impacte positiu en l’entorn que les envolta i en la conservació de la biodiversitat.

 

agbar
Consell Assessor de Participació, Transparència i Acció Social d’Agbar

 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.