El dispositiu Respira també pot començar l'estudi clínic amb pacients de COVID-19

L'Agència Espanyola del Medicament també ha aprovat el dispositiu Respira, desenvolupat per l'empresa GAPInnova amb el suport de professionals de l'Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP) i la Universitat de Barcelona (UB). El Respira, doncs, podrà començar a provar amb pacients de COVID-19als Hospitals Clínic i Can Ruti, i quan es disposi de les primeres dades es podrà ampliar a altres hospitals de Catalunya i de la resta de l'estat.

Per al desenvolupament del disseny i l'escalatge industrial del model, el suport rebut per part de la societat civil, empreses i administracions, ha estat clau i es podrà ajudar a proveir el sistema de salut dels dispositius de ventilació necessaris per fer front a la crisi del coronavirus.

El Respira automatitza els dispositius de reanimació manual, BVM o AMBU, presents actualment de manera generalitzada en els centres sanitaris, i permet assistir de manera mecànica al pacient. Té unes prestacions que permeten monitoritzar en temps real les variables dels pacients de forma personalitzada i controlar-los de forma remota per facilitar la seva gestió als hospitals. El dispositiu incorpora l’electrònica necessària per controlar de forma remota variables com la freqüència i el volum d’aire i oxigen aportats al pacient, que proporciona SIEMENS, i un aparell d’impulsió de precisió fabricat per SMC.

Després d'haver fet les proves de validació amb un simulador, i amb animals, s'han realitzat les proves de compatibilitat electromagnètica per assegurar que el dispositiu no interfereix en la resta de dispositius de les instal·lacions sanitàries. Finalment, s'ha rebut l'autorització de l'AEMPS per a l'estudi clínic amb pacients afectats per la COVID-19.

Amb l'homologació del dispositiu Respira, l'equip de producció està preparat per començar la fabricació. GAPInnova calcula que es podran fabricar més de 100 unitats diàries i entre 700 i 1.000 unitats setmanals quan la producció estigui plenament industrialitzada.

 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.