El Govern crearà el Centre Català per a la Descarbonització de la Indústria

El Govern impulsarà la creació del Centre Català per a la Descarbonització de la Indústria. Serà un espai de recerca i transferència de coneixement que aglutini i impulsi activitats d’R+D+i per al desenvolupament d’aquelles tecnologies necessàries per a la descarbonització de la indústria.

Aquesta entitat complementarà el sistema d’innovació català i altres instruments prospectius que s’impulsin des d’administracions catalanes, estatals i europees. L’objectiu del centre és capacitar la indústria catalana amb solucions tecnològiques que permetin descarbonitzar els seus processos productius.

Així mateix, en el mateix acord de Govern, s’ha aprovat impulsar l’ús de l’hidrogen d’origen renovable com un vector energètic estratègic per a la transició energètica i com a oportunitat d’emmagatzematge energètic per tal de contribuir a optimitzar l’aprofitament de les xarxes elèctriques i al mateix temps, aconseguir més penetració de les energies renovables. També s’ha acordat reconèixer la Vall de l'Hidrogen de Catalunya com a instrument de cooperació publicoprivat multiagent, estructural i, a llarg termini, com a instrument principal per promoure l'economia i l’ús de l'hidrogen renovable a Catalunya.

Grup de coordinació interdepartamental

El Govern també ha acordat crear un grup de coordinació interdepartamental integrat pels departaments d’Empresa i Treball, que presidirà el grup, d’Economia i Hisenda, d’Acció Exterior i Unió Europea, d’Educació, de Recerca i Universitats, d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i de Territori.

Entre les seves funcions, destaquen posar en comú les activitats rellevants de cada departament participant dins d’aquest àmbit, vetllar pel compliment dels compromisos subscrits i coordinar iniciatives en què hi hagi oportunitats de cooperació per maximitzar l’impacte, entre d’altres.

 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.