El Govern destina 31,5 MEUR en ajuts a la reindustrializació

Durant el 2021, la Generalitat de Catalunya ha destinat 31,5 MEUR en ajuts directes a la reindustrialització i a projectes d’inversió d’alt impacte. És una xifra que representa un 76,8% més que l’any anterior. Amb aquests ajuts, es calcula que s’ha mobilitzat una inversió agregada de 1.310 milions d’euros i la creació de 3.227 llocs de treball.

D’una banda, s’han ofert ajuts per valor de 18,6 MEUR per a projectes de reindustralització i noves inversions, és a dir, a projectes que contribueixen a tornar a posar en marxa o continuar l’activitat de centres de producció tancats o deslocalitzats i noves inversions de 3 MEUR així com la incorporació de 25 llocs de treball o l’adquisició d’unitats productives en situació de dificultat. En aquest cas, se n’han beneficiat fins a 23 empreses amb subvencions individuals d’entre 230.000 i 1,8 MEUR.

66 empreses més s’han beneficiat amb 12,9 MEUR per a iniciar projectes d’inversió en actius productius, mentre que la resta s’han atorgat a projectes de creació d’ocupació. És una línia que pretén impulsar inversions d’alt impacte per a la creació d’ocupació o per a actius fixes. A més, aquests ajuts prioritzen els projectes que impliquen una nova activitat per a l’empresa a Catalunya.

Ajuts al territori

Aquestes línies d’ajuts també han tingut en compte la diversificació sectoral i territorial. Els sectors productius beneficiaris van des de l’automoció (5,9 MEUR), l’alimentació (5,2 MEUR) o el farmacèutic (4,6 MEUR); fins a d’altres com el químic (3,4 MEUR) o la fusta (3,3 MEUR).

Pel que fa a la seva distribució arreu del país, el Vallès Occidental (5,5 MEUR) és la comarca que concentra un volum més elevat d’ajuts, seguida pel Baix Llobregat (3,7 MEUR), l’Anoia (2,8 MEUR), el Baix Ebre (2,6 MEUR) i l’Alt Penedès (2,4 MEUR). En total, els ajuts s’han repartit entre 22 comarques diferents.

Impuls d’una economia “d’alt valor afegit i sostenible”

Pel conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, els ajuts mostren el compromís de l’executiu català per l’impuls d’una economia “de base industrial d’alt valor afegit i sostenible”. Per això, Torrent ha defensat un “esforç pressupostari” que s’ha vist “recompensat” per una mobilització d’inversió agregada i generació de llocs de treball. Pel titular d’Empresa, això demostra la importància del rol tractor que ha d’exercir el sector públic. De fet, per cada milió d’euros d’ajuts se n’han mobilitzat 41,6 d’inversió i s’han generat 102 nous llocs de feina.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.