El Govern garanteix els fons a la recerca i la innovació

Després que es reprogramessin els fons del Programa Operatiu Feder 2014-2020, amb els criteris establerts per la Comissió Europea, que va autoritzar els estats a fer servir els recursos per pal·liar la crisi econòmica i sanitària provocada per la COVID-19, el Govern s'ha compromès amb tots els departaments afectats a buscar mecanismes alternatius per poder mantenir la viabilitat de tots els projectes i convocatòries afectats per la reprogramació. Es recorreran a diferents estratègies de finançament o bé finançar amb recursos propis del 2020 els projectes més immediats o bé finançar amb recursos propis del 2021 els projectes que tenien prevista la seva posada en marxa més endavant, o reprogramar en el nou Programa Operatiu 2021-2027 .

D'aquesta manera, la reprogramació no aturarà cap dels projectes previstos i fins i tot, en algun cas, podran tenir un calendari d'execució menys restringit, acollir-se a un procés de certificació més ràpid i senzill i optar a un import de finançament superior.  A més, amb aquesta reprogramació s'han pogut assolir els nivells mínims de certificació de despesa exigits per la Comissió Europea pel 2020 i queda garantit que la Generalitat no perdrà cap dels recursos previstos.

És el resultat d'una reunió entre els representats de l'Associació Catalana d'Entitats de Recerca (ACER) i dels centres tecnològics EURECAT i Leitat i del Consell Interuniversitari de Catalunya amb el president Quim Torra, el vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès i la consellera d'Empresa i Coneixement ,Àngels Chacón aquest dimecres.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.