El Govern prescindeix dels enginyers per dirigir l'energètica pública

Energies Renovables Públiques de Catalunya, SAU (L’Energètica) comença a caminar. Aquest dimecres se celebra el seu primer consell d’administració que ha de servir per prendre les primeres decisions operatives com ara el nomenament de Ferran Civit, historiador, com a conseller delegat de la companyia – actualment ja és president- i Daniel Pérez, llicenciat en Dret i Ciències Polítiques, com a director general.

En consell executiu d’aquest dimarts ha autoritzat la companyia a crear 30 llocs de treball per a l’inici de la seva activitat. Amb aquest personal, L’Energètica ha de començar a prestar els seus serveis pels quals compta amb un pressupost de 25 MEUR.

El Consell Executiu ha autoritzat avui l’empresa Energies Renovables Públiques de Catalunya, SAU (L’Energètica) a crear 30 llocs de treball per a l’inici de la seva activitat. La mesura arriba el dia abans que l’empresa celebri el seu primer consell d’administració, que ha de servir per prendre les primeres decisions operatives.

Experiència amb renovables

Daniel Pérez (Madrid, 1987) és llicenciat en Dret i en Ciències Polítiques per la universitat Autònoma de Madrid (UAM), i té un màster en Diplomàcia i Relacions Internacionals per l’Escuela Diplomática de Madrid i un altre en Estudis Jurídics Europeus pel Col·legi d’Europa de Bruges. Fa 10 anys que treballa al sector energètic renovable i fins ara exercia com a director de regulació i responsable de PPA de la comercialitzadora Holaluz, on també formava part del comitè de direcció. A més, imparteix un màster en dret de l’energia a la Universitat de la Rioja (UNIR), ocupava fins ara la vicepresidència i delegació a Catalunya de la Unión Española Fotovoltaica (UNEF) i és patró de la Fundación Renovables.

Passos endavant

Després d’aquestes primeres decisions, es presentarà el pla d’empresa i la definició de l’organigrama de la companyia, tant pel que fa a les àrees de negoci com a les unitats transversals.

Durant el primer semestre de l’any, es durà a terme tant la presentació pública com l’entrada en servei de l’Energètica, l’empresa pública que posarà l’energia al servei del bé comú i impulsarà la sobirania energètica de Catalunya.

En aquest sentit, L’Energètica es presenta com el mitjà propi de la Generalitat per incidir sobre el mercat energètic català i millorar-lo, i contribuir així a accelerar la transició cap a un model energètic distribuït, democràtic, amb cohesió territorial i participat per la ciutadania. Els seus àmbits essencials d’actuació seran la generació d’energia procedent de fonts renovables aprofitant el potencial de les instal·lacions, edificacions i infraestructures de la Generalitat de Catalunya i el seu sector públic, així com la comercialització d’energia procedent de renovables, subministrant-la principalment a l’Administració de la Generalitat, però també a altres administracions o a comunitats energètiques. A partir d’aquestes activitats, podrà desplegar-se en àmbits i activitats com la recàrrega del vehicle elèctric, els serveis d’emmagatzematge, els serveis d’agregació de demanda flexible o els de comercialització lligats a aquests nous models econòmics, entre d’altres.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.