El Pacte Nacional per a la Indústria compleix el 91 % del pressupost

Entre el 2017 i el 2020, el Departament d’Empresa i Coneixement ha executat 1.668 milions d’euros del pressupost del Pacte Nacional per a la Indústria, cosa que suposa el 90,9 % del previst. Les actuacions del Pacte s’estructuren en sis àmbits temàtics: competitivitat i ocupació industrial; dimensió empresarial i finançament; indústria 4.0 i digitalització; formació; infraestructures i energia; i sostenibilitat i economia circular.

L’àmbit temàtic del PNI que té més dotació pressupostària (Competitivitat i ocupació industrial, amb 738 milions d’euros,) té un percentatge d’execució total (108,3%). S’inclouen en aquest àmbit els 60 MEUR que ACCIÓ ha destinat a consolidar la xarxa d’oficines exteriors de comerç i inversions o la dotació de 80 MEUR per posicionar Eurecat com a Centre Tecnològic de Catalunya. El segon àmbit amb més pressupost és el de Formació, amb 699 milions d’euros, i s’ha executat  el té del 87%, entre els quals s’hi inclouen prop de 300 MEUR per al foment de la competència digital i els 34,8 MEUR per a potenciar l’esperit emprenedor, així com el Pla interdepartamental d’impuls a les vocacions STEM amb la formació de 1.555 docents.

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha presentat aquestes dades en la reunió de treball amb els membres del Consell Català de l’Empresa i ha qualificat l’execució del PNI de “satisfactòria”. El titular del Departament ha emplaçat a les parts “a elaborar un nou pacte, més ambiciós si és possible, que permeti mantenir, consolidar i ampliar el gran pes industrial que té l’economia catalana”. 

El Pacte Nacional per a la Indústria (PNI 2017-2020) és un acord programàtic per a la planificació del desenvolupament industrial de Catalunya que té el seu origen en la Resolució 251/XI, de 13 de juliol de 2016, del Parlament de Catalunya, la qual va ser presentada conjuntament per tots els grups parlamentaris. El Pacte va ser signat el mes de juliol de 2017 per la Generalitat de Catalunya, CCOO, UGT, Foment del Treball, PIMEC i FEPIME.

salvador baill…, dt., 11/05/2021 - 14:35
Crec que un objectiu no pot ser "executar un pressupost" si no va acompanyat del increment de PIBpm aconseguit.
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.