El preu de la llum registra un nou rècord

Després dels diferents pics al llarg d’aquest estiu, el darrer en plena onada de calor, el preu de la llum torna a marcar un rècord aquest dijous: 122,76 euros per MWh. Això és un 5 % més que el preu de dimecres (116,73) i un 4,426 % més que el rècord assolit el 13 d’agost, amb 117,29 euros per MWh.

Segons el president de la Comissió d’Energia d’Enginyers Industrials de Catalunya, Josep Maria Montagut, aquest és un escenari “de preus alts” s’anirà mantenint si no es comencen a implantar alguns canvis. Des de la Comissió aposten per canviar els càrrecs al CO2 i aplicar-los després de les licitacions dels preus de l’energia. Per Montagut, cal que Europa comenci a plantejar-se aquest debat per tenir en compte totes les tecnologies existents actualment per generar electricitat. A banda, Montagut alerta que cal que el sistema “reflexioni” per evitar que el consumidor sigui “tan castigat” i, en aquest sentit, posa de sobre la taula que si una empresa energètica disposa de      diferents tecnologies sempre prioritzarà el seu benefici i no l’eficiència.

Increments del 30 % amb la nova factura de la llum

El nou rècord del preu de la llum coincideix amb l’alerta que ha fet la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) davant la mala aplicació d’algunes comercialitzadores dels nous peatges de la llum. En una nota de premsa, la CNMC denuncia que algunes han arribat a incrementar la factura de la llum fins a un 30 %, segons es desprèn de l’informe que han fet a través d’informació d’usuaris triats aleatòriament. Aquest informe és precisament per supervisar com aquestes empreses estan adaptant els nous peatges als contractes de subministrament vigents ja abans del canvi de tarifes. Tot i que “majoritàriament” s’ha fet correctament, la CNMC ha comprovat que algunes companyies han incrementat el cost de l’energia. També critica la manca de transparència d’aquestes ja que només “puntualment” s’ha informar de manera transparent i comprensible al client.

Per aquest motiu, la CNMC demana a les empreses que regularitzin aquests pagaments i informin de manera correcta a tots els clients.

Josep Maria Montagut lamenta que hi hagi companyies que hagin apostat per aquestes pràctiques però destaca que el sistema ja té els mecanismes per vigilar-ho i detectar.ho. Montagut destaca, a més, que la majoria d’empreses comercialitzadores ha complert i ho ha fet correctament.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.