El Propòsit centra la Diada

Una gran E presidia l’escenari habilitat al Recinte Modernista de Sant Pau. Va ser l’espai escollit per recuperar la Diada d’Enginyers Industrials de Catalunya, suspesa el 2020 per la situació epidemiològica. Les ganes de retrobar-se es van poder copsar entre el centenar d’assistents que van poder gaudir de l’acte en directe; la resta ho va poder seguir íntegrament en streaming. Per això, l’acte – conduït per la periodista Raquel Sans, va tenir un format televisiu amb pes per als continguts audiovisuals i on entre altres aspectes, es va voler fer especial èmfasi amb el Propòsit de la institució: ‘Liderem l’evolució tecnològica per al progrés del món i les persones’.

En aquest sentit, el president de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya, Jordi Renom, va recordar que la E vol ser una referència a la nova etapa que inicia la institució guiada per l’enginy, l’exemple, l’expertesa, l’eficiència i l’excel·lència i també l’equitat. Renom, que va posar sobre la taula els diversos projectes de futur que té Enginyers Industrials de Catalunya i, en aquest sentit, va reivindicar  la “responsabilitat medul·lar” que té l’enginyeria en aquest futur “marcat per la digitalització, l’energia verda, la indústria 4.0 i l’economia circular”.

Per la seva banda, el degà del Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya, Josep Canós, va defensar el paper “crític i decisiu” que enginyers i enginyeres han tingut per “revertir crisis, superar reptes i millorar el nivell de vida de les persones”. Canós va recordar que així ha estat amb la crisi de la COVID-19. També va mostrar-se convençut que els professionals de l’enginyeria estan “cridats a liderar la nova era” on la tecnologia juga un paper importantíssim.

Video

“Enginy al servei de la salut”

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, va presidir l’acte i va reconèixer que durant la pandèmia “l’enginy es va posar al servei de la salut” amb les respostes davant la manca de respiradors i material sanitari o amb la construcció de cinc ampliacions d’hospitals en només vint setmanes que, segons Aragonès, després de la COVID-19,  podran donar servei a tot el sistema català de la salut.

Aragonès però, va voler posar en valor el repte d’enginyers i enginyeres davant la situació de crisi actual i d’execució dels projectes finançats amb fons europeus. “L’enginyeria hi té un paper fonamental, l’enginyera és fer que les coses passin i que hi hagi projectes que es desenvolupin amb temps, forma i adequadament”. “Volem comptar amb el talent del país i amb tots vosaltres”, va afegir Aragonès, per aconseguir un país “més just, lliure, amb igualtat d’oportunitats i compromís amb la lluita contra el canvi climàtic”. Per això, Aragonès va posar les institucions a disposició del col·lectiu per a la defensa dels interessos professionals però també per a la millora del país.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.