El repte de tenir un equip competent, motivat i cohesionat

BETWEEN ENGINEERING Lab, l’oficina tècnica de la consultora tecnològica BETWEEN Technology, ofereix una àmplia cartera de serveis tecnològics en funció de les necessitats de cada client: simulació FEM i CFD, disseny mecànic, desenvolupament de productes, disseny electrònic, utillatges especials, bancs d’assaigs, prototips i sèries curtes, i serveis deslocalitzats (off shore).

La direcció del departament té clar que, en un entorn centrat en l’R+D+i; amb grans canvis al llarg del projecte; amb una incertesa elevada i amb un pressupost i temps molt acotats, la clau de l’èxit radica a situar en el centre l’equip de professionals que han d’executar-lo. Per Manel Juncosa, director de l’ENGINEERING Lab, això requereix la creació d’un equip competent, motivat i cohesionat. En aquest sentit, l’empresa proporciona als treballadors, la majoria enginyers, formació continuada i un pla de carrera. Així, promou el desenvolupament concurrent i l’empoderament de l’equip i, finalment, vetlla per fer possible la conciliació laboral i familiar amb mesures com, per exemple, l’establiment d’un horari molt flexible.

Instal·lats des de fa uns mesos a Sant Cugat del Vallès, Juncosa explica que BETWEEN, fins i tot, va voler implicar l’equip en la definició de les noves instal·lacions: “Volíem aprofitar-ne l’experiència i coneixement perquè ens ajudessin a trobar un espai idoni per dur a terme la nostra activitat. Que s’hi pogués treballar amb comoditat, però, alhora, que fos un lloc agradable per a ells i, en la mesura del possible, que s’hi trobessin a gust”.

BETWEEN ENGINEERING Lab no s’ha especialitzat en un únic àmbit productiu, sinó que, entre la cartera de clients, hi ha empreses del sector de la impressió (HP), la robòtica (ABB), l’aeronàutica (INDRA), l’automoció (Renault) o el ferroviari (Alstom), i ha sabut convertir aquesta característica en un actiu empresarial: “Sovint, una solució tecnològica que hem desenvolupat en un projecte podem aplicar-lo a un camp completament diferent. Per exemple, tot el treball que hem fet amb uns aliatges d’alumini especials per a la indústria aeronàutica, també l’hem pogut aplicar al sector de la impressió. En part, aquesta és l’essència de BETWEEN”, explica Juncosa.

Els plans de futur del departament impliquen potenciar la producció tecnològica i la verificació mecatrònica, a més d’introduir-se en projectes europeus de llarg recorregut.

Encara que tenen en marxa projectes internacionals i que, en els pròxims anys, compten amb internacionalitzar-se encara més, el valor de la proximitat encara és un factor a tenir en compte, explica Juncosa: “A diferència del que passa amb la innovació, en el camp del desenvolupament, les especificacions no són sempre clares i, a més, estan subjectes a canvis durant el procés. Per tant, la comunicació és especialment important. És cert que la tecnologia ja permet estar en contacte permanent sense necessitat que hi hagi proximitat física, però, no ens enganyem, estar a prop del client encara és valuós i, amb aquest objectiu, treballem molt per a empreses de l’entorn”

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.