El SOC formarà 28.000 dones desocupades en competències digitals

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha publicat la convocatòria de subvencions del nou programa ADA on s’hi destinaran 14,8 milions d’euros per promoure la realització de cursos formatius de competències digitals per a dones desocupades. Específicament, les accions preveuen beneficiar unes 28.000 dones en municipis de menys de 30.000 habitants.

La convocatòria que està finançada amb el Mecanisme de Recuperació i Resiliència obre el termini de presentació de les sol·licituds avui, 8 de febrer. Finalitzarà el 28 de febrer, i poden presentar-se totes les entitats homologades per impartir les especialitats formatives que s’ofereixen. Les accions formatives atorgades hauran de finalitzar com a màxim el 30 de novembre de 2022.

El SOC ha dissenyat aquesta convocatòria perquè actualment les competències digitals són un requisit per a la inserció laboral en qualsevol sector professional, i perquè existeix una bretxa de gènere en la disposició d’aquestes competències i una major dificultat per assolir-les segons el lloc de residència. A més, també té com a objectius impulsar l’emprenedoria i el desenvolupament rural en municipis de menys de 30.000 habitants.

Aquest nou programa per a l’adquisició i millora de competències digitals disposa de diferents blocs: ofimàtica i competències digitals; xarxes i sistemes; impressió 3D i disseny 3D; big data; APP mòbils; desenvolupament i programació; desenvolupament i disseny web; comerç electrònic; màrqueting i xarxes socials; disseny gràfic i 3D; sistemes d’informació geogràfica GIS/SIG; construcció, domòtica i telecomunicacions; imatge i so, i nàutica, sistema d'informació i visualització de cartes electròniques.

El nom del programa ADA ret homenatge a la matemàtica britànica del segle XIX Ada Lovelace, que va desenvolupar un algoritme per fer funcionar la màquina analítica, de manera que està considerada la primera programadora d’ordinadors.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.