El Synergy Racing Team s’estrena a MotoStudent i ja mira cap al 2022

El Synergy Racing Team ha competit per primera vegada a MotoStudent aquest juliol a Aragó. L’equip format l’any 2017 per estudiants de l’Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (EPSEM) ha participat amb el seu prototip SRT-01, després que l’aturada causada per la COVID-19 impedís el seu objectiu de debutar l’any 2019.

Com que aquesta competició de motociclisme es fa cada dos anys ja no quedava cap estudiant dels que van començar. Tot i això, i malgrat la COVID-19, els nous membres que s’han incorporat han tirat endavant el projecte. En una entrevista a Fulls d’Enginyeria Arnau Sancho, Team Leader de l’equip de l’EPSEM, ha explicat que els nous membres de Synergy Racing Team van heretar el prototip i van decidir acabar la moto per portar-la al circuit.

Tot i “el poc temps que teníem”, especifica el Team Leader, els sis estudiants han treballat per poder passar les verificacions i obtenir l’acreditació per competir. Així, han corregut amb equips més veterans i que “són molt ràpids”. Actualment, l’equip de Manresa competeix amb una motocicleta de combustió perquè l’elèctrica “és bastant més complicada” apunta Sancho. Les bateries i els components electrònics representen més dificultats tècniques i la necessitat de més patrocinadors, fet que comporta que només els equips més consolidats i amb anys d’experiència competeixin en la categoria elèctrica.

Després de la primera competició, les sensacions de l’equip van ser de sorpresa, ja que van crear una moto “amb molt poc temps” i “pocs recursos”, però tot va anar bé afirma el Team Leader. Van obtenir la posició 21 de 37 en la modalitat de combustió, no obstant això només el fet de competir els ha ajudat a “aprendre” i a “motivar-nos”.

Així doncs, Arnau Sancho explica que en el futur podran millorar certes coses que els hi van donar problemes, com la bomba de combustible que “a vegades tenia fugues i no teníem pressió”. Altres mesures que tenen pendents són millorar el pes del xassís o les suspensions. De la mateixa manera, aquest any tenen pensat fer una moto "completament des de zero” i no aprofitar res de l’anterior prototip.

Pel 2022, un projecte “més ambiciós”

Per la creació del nou prototip SRT-02, Synergy Racing Team comptarà amb moltes més mans, ja que després de “l’èxit” de la campanya de reclutament començaran la temporada amb 19 persones que esperen fer un projecte “més ambiciós”. A diferència dels seus inicis que només hi participaven estudiants d’enginyeria d’automoció, actualment hi ha alumnes d’enginyeria mecànica, química, industrial i de les TIC que aporten “idees diferents”.

Ara mateix, l’equip està esperant la nova normativa i les pròximes dates de la competició per començar a treballar en el disseny i la producció. Tanmateix, Synergy Racing Team cerca ja nous col·laboradors per seguir avançant. En el procés de recerca de patrocinadors, “no busquem un suport econòmic” assenyala el TeamLeader de l’equip, sinó que busquen col·laborar amb empreses perquè “ens donin peces” o treballar conjuntament per construir-les.

El factor humà

Tot i que al principi semblava un projecte molt tècnic i laboriós, Arnau Sancho reconeix que a més d’una motocicleta, estan creant “una família”. Malgrat que treballen molt, el més important és “passar estona junts”, divertir-se i compartir experiències i vivències, “busquem ser un grup d’amics” que treballen junts al taller.

El taller el comparteixen amb l’equip de FormulaStudent de l’EPSEM, el Dynamics UPC Manresa. Com afirma el Team Leader, el tracte “és molt bo” i tots dos equips estan disposats a ajudar-se amb el que sigui. A més, els membres també són companys de classe i sempre “podem donar-nos un cop de mà”.

Els dies de competició també hi ha “bon ambient” amb els altres equips de Motostudent. Tal com apunta Sancho, tots estan allà per “obtenir el millor resultat”, però sempre s’ajuden entre ells. Si algun equip necessita o li falta una peça sempre acudeix ajuda. A més, tothom comparteix els seus consells i formes de treballar, cosa que ajuda que “tots aprenguem de l’experiència”.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.