El Vallès Occidental acull un nou centre logístic de biomassa amb estella de “quilòmetre zero”

El nou Centre Logístic de Biomassa Comarcal és una peça clau del projecte Boscos del Vallès de prevenció d'incendis a partir de la dinamització de la biomassa forestal i un equipament clau per a l’obtenció d’una energia neta i de proximitat.

A ple rendiment, el Centre Logístic pot mobilitzar fins 9.500 tones de fusta que suposa el 25% del creixement vegetatiu anual de la superfície de pi de la comarca. El centre té una capacitat de producció d'estella de 6.650 tones anuals. Ha comptat amb una inversió de 500.000 euros, s'ha situat en un recinte de 8.430 metres2 i compta amb un magatzem de 846 metres2.

Les altres dues infraestructures clau del projecte són dues calderes de biomassa del Servei d'Activitat Física de la UAB i el Consorci Sanitari de Terrassa. El consum anual d'estella de la UAB i el CST representa el 45% de la capacitat del Centre Logístic. Pel que fa a l'hospital de Terrassa, es genera l'energia que dóna servei a l'equipament sanitari i que equivaldria a alimentar 735 habitatges. 

 
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.