El vidre que no reflecteix a les fotografies

Qualsevol instantània presa a un interior on hi hagi un vidre pateix reflexos que no et permeten assolir el resultat què esperaves. Un grup d’investigadors del MIT (Massachusetts Institute of Technology) ha aprofitat el sensor de profunditat de Kinect per a poder eliminar aquells reflexos a les imatges preses amb un vidre com a obstacle.

Els membres de la Camera Culture Group del Media Lab del MIT han creat un sistema que emet llum sobre l’objectiu a fotografiar i després de fer-ho, mesura la intensitat de la llum reflectida i el temps que triga a arribar a aquell objectiu.

Després de col·laborar amb alguns enginyers de Microsoft Research, es va adaptar la càmera i els sensors de profunditat de Kinect amb l’objectiu d’utilitzar freqüències de llum específiques per tal d’avaluar la intensitat d’aquests reflexos. Amb aquesta informació, s’han creat algoritmes que poden deduir la fase de la llum que retorna i separa senyals de profunditat diferent per obtenir la imatge final sense reflexos.

Aquest fet és sorprenent perquè permet utilitzar components accessibles i barats per a aconseguir aquests resultats en lloc de fer-ho amb càmeres específiques molt més cares que tractaven d’eliminar reflexos en aquest tipus de captures. Si bé és cert que Kinect no ha triomfat en el món dels videojocs, la seva tecnologia segueix demostrant aplicacions interessants en altres àmbits.

TEXT: REDACCIÓ // FOTOGRAFIA: MIT

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.