Els enginyers industrials confien que la situació econòmica seguirà millorant el 2022

Més de la meitat dels enginyers industrials catalans (57%) creuen que la situació econòmica seguirà millorant aquest 2022, malgrat els increments de preu de l’energia i les matèries primeres. El grau de confiança del col·lectiu cap a la millora de la situació general, se situa en un 7,73 sobre 10.

És una de les conclusions de la primera enquesta realitzada al col·lectiu d’Enginyers Industrials de Catalunya, en el marc de l’Observatori de l’Enginyeria. Un de cada tres enquestats (30%) preveu un creixement de dues xifres de facturació a les empreses on treballen mentre que tres de quatre reconeixen que, el 2021, les seves empreses han assolit resultats positius.

grafic enquestaPel director d'Enginyers Industrials de Catalunya, Pere Homs, aquestes expectatives responen a un "provable efecte rebot" arran de la caiguda generada per l'efecte de la pandèmia el 2020.

Un de cada tres enquestats creu que l’increment del preu de l’energia i les matèries primes és la principal dificultat per a la millora de la situació econòmica el 2022. També destaquen els problemes per captar i retenir el talent (20%), les dificultats logístiques d'abastament (15%) i l'increment dels costos laborals, amb un 8%.

Pel que fa a les oportunitats, els enginyers destaquen la transformació digital, el creixement dels equips humans, l'accés als Fons Next Generation i la internacionalització de l'activitat. 

Enginyers Industrials de Catalunya realitzarà microenquestes entre els seus més de 10.000 professionals per conèixer el grau d'impacte de la pandèmia en l'activitat econòmica i els seus efectes en les empreses. L'objectiu d'aquesta primera era conèixer el grau de confiança del col·lectiu vers el futur més immediat i, partint de l'experiència del 2021, descobrir les claus i oportunitats per aquest 2022. Homs ha explicat que el mateix contingut s'anirà repetint periòdicament per poder comprovar l'evolució de la percepció dels enginyers catalans. 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.