Els Enginyers Industrials de Catalunya celebren la Diada de l’Enginyer 2016

El Col·legi i l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya (AEIC / COEIC) han celebrat la seva Diada en una edició centrada a dibuixar la figura de l’enginyer, a saber què fan, com són i què pensen aquests professionals. Aquesta trobada anual dels Enginyers Industrials de Catalunya es consolida un any més com un punt de trobada per al col·lectiu i com un reconeixement a la professió. 

L’edifici de la Fundació RBA de Barcelona ha sigut l’escenari escollit per a la celebració de la Diada de l’Enginyers 2016. L’actor, monologuista i presentador Quim Masferrer ha conduit l’acte, que ha estat presidit per Jordi Baiget, Conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, el degà del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, Jordi Guix, i el president de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya, Jordi Renom.

La benvinguda ha anat a càrrec del Degà del Col·legi, Jordi Guix, que ha fet una crida per la unió del col·lectiu: “El Col·legi és molt important perquè és un nexe d’unió pel col·lectiu d’enginyers industrials i d’aquesta manera, posiciona els interessos del sector cap a objectius comuns”.

Durant la celebració, la institució dels EIC ha fet el tradicional lliurament de premis. Joan Vallvé, president del jurat, ha fet l’entrega dels guardons que reconeixen la originalitat, la imaginació i el pensament creatiu dels treballs dels enginyers. L’equip tècnic de R+D de Zanini Auto Grup, S.A. ha rebut el Premi Creativitat per la integració de tecnologia puntera en els components estètics dels vehicles de la indústria de l’automòbil que permeten millorar les funcions de seguretat activa mitjançant sensors i alhora realçar la marca.

En la categoria Creativitat per a Joves, Daniel Llorens Ciutat, enginyer industrial de l’Escolta Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona, ha estat premiat pel seu projecte final de carrera Estudi i disseny d’una màquina de rehabilitació de l’escoliosi, on s’estudia la similitud entre el vinclament de perfils en C i l’origen de l’escoliosi degut a la flexio-torsió i es dissenya una màquina per al tractament i millor seguiment de la malaltia.

Josep Oriol Sala, president de la Caixa d’Enginyers ha entregat les dues beques de la Fundació Caixa d’Enginyers per a Tesis Doctorals a Daniel Suárez Cambra, de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona, per la tesi Heat and mass transfer correlations for líquid metal flows under nuclear fusion Technology conditionsco-dirigit per Elisabet Mas i Lluís Batet; i a Blanca Tejedor Herrán, de l’Institut de Recerca en Ciència i Tecnologies de la Sostenibilitat de la UPC per la tesi Contributions to the determination of thermal behaviour of façades in new buildings by means of quantitative IRT (Infrared Thermography), dirigit per Miquel Casals.

El Premi al Reconeixement Acadèmic a una trajectòria dedicada a la docència ha estat per Jaume Gibert Pedrosa, doctor Enginyer Industrial i director de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Terrassa des del 2001 fins al 2007, etapa en la que el centre va ser el primer en oferir la titulació d’Enginyeria en Aeronàutica.

En el decurs de la celebració, s’ha lliurat la insígnia als nous col·legiats i associats de cada una de les titulacions que acullen l’Associació i el Col·legi.

Jordi Guix, degà del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, ha fet entrega del Premi Millor Pràctica Empresarial a IDP Ingenieria y Arquitectura Iberia, SLU per la implantació corporativa de la tecnologia BIM – Building Information Modeling com a metodologia de treball en el desenvolupament dels serveis tècnics d’enginyeria, medi ambient i arquitectura. La companyia amb seu a Sabadell treballa en els camps d’enginyeria, medi ambient, arquitectura i les tecnologies de la informació i comunicació, i desenvolupa projectes a més de 30 països i amb la implantació de la tecnologia BIM. IDP ha aconseguit que els seus professionals treballin de manera simultània sobre el mateix model de manera deslocalitzada en tots els centres de treball. Enric Blasco, president d’IDP ha recollit el guardó.

Els Enginyers Industrials de Catalunya també han reconegut la tasca dels mitjans de comunicació i enguany han entregat el Premi Serrat i Bonastre al programa “Valor Afegit” de Televisió de Catalunya, pel contingut dels seus reportatges i el manifest interès que tenen en mostrar el teixit industrial i tecnològic de Catalunya. Albert Closas, director i presentador del programa ha recollir el premi en mans de Jordi Renom, president de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya.

El moment més esperat de la nit ha arribat amb l’entrega del Premi Reconeixement Institucional i el Premi Trajectòria Professional. El Conseller d’Empresa i Coneixement Jordi Baiget ha fet entrega d’aquests reconeixements. El guardó al reconeixement institucional ha estat per Messer Ibérica de Gases, S.A.U., per la seva contribució a l’optimització de l’operativa d’obtenció i distribució de gasos a través d’un sistema criogènic de fraccionament d’aire, amb l’objectiu de reafirmar la importància de la Indústria Química de Tarragona i les iniciatives que impulsin la competitivitat.

El Premi Trajectòria Professional ha sigut per Francesc Sagalés Sala, enginyer industrial i president de l’empresa familiar Sagalés S.A., una companyia amb més de 370 anys d’història i una de les més importants dins el sector del transports de viatgers a Catalunya.

El conseller Jordi Baiget ha estat l’encarregat del tancament de l’acte: “La indústria és necessària. A Catalunya n’estem molt orgullosos i cal que hi continuem apostant”. Ja per últim, ha fet una referència al COEIC: “Hem d’agrair al Col·legi la seva decisió i emprenedoria. És una actitud necessària avui en dia”. 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.