Els Enginyers Voluntaris creixen durant l’any 2017

Aportar els coneixements i l’experiència propis del col·lectiu dels enginyers és l’objectiu del Servei d’Enginyers Voluntaris. Ho fa a través d’enginyers, tant en actiu com jubilats, que, de forma voluntària, donen suport i assessorament a entitats del Tercer Sector Social d’àmbits tècnics i de gestió per facilitar i millorar-ne l’activitat. De caràcter intercol·legial, aquest servei és l’evolució del Servei de Promoció del Voluntariat dels Enginyers Industrials de Catalunya que, després de sis anys de funcionament, va fer un pas endavant i, conjuntament amb el Col·legi d’Enginyers en Informàtica de Catalunya i l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació, van impulsar l’actual estructura de voluntariat.

L’Associació Esclat, que es dedica a l’atenció de persones amb paràlisi cerebral, va acollir, el 30 de novembre passat, el dinar anual dels Enginyers Voluntaris, una oportunitat per posar en comú experiències i idees, i posar sobre la taula els projectes de futur. Jordi Renom, president de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya (AEIC), va presidir l’acte i va fer entrega d’un reconeixement a Llucià Torras, impulsor del col·lectiu.

L'activitat dels voluntaris

“L’any 2017, ha estat un any molt actiu”, assegura Manel Carreras, un dels responsables d’Enginyers Voluntaris. I és que s’hi han incorporat 26 voluntaris i 11 entitats. Actualment sumem un total de 118 voluntaris i 45 entitats, unes xifres de creixement molt positives. El perfil dels voluntaris engloba àmbits com la planificació i organització interna; les relacions comercials; els sectors tècnics propis de l’enginyeria com l’eficiència energètica, la gestió del manteniment, les TIC, o les certificacions ISO, per exemple; la gestió operativa i de la qualitat dels productes i serveis, i l’àmbit de les compres i la logística.

Com a exemples de l’aportació dels enginyers voluntaris hi ha les portades a terme a l’Associació Esclat per implementar les normes ISO i per millorar un carret de compra motoritzat que s’estava desenvolupant al talleocupacional de l’entitat facilitant la col·laboració amb un dels fabricants del sector.

Enginyers Voluntaris també ha diversificat l’activitat i ha creat dos grups de treball: un de mentoria social i un altre de voluntariat corporatiu en l’àmbit de la responsabilitat social corporativa per desenvolupar millor les tasques de facilitadors entre entitats, voluntaris i empreses. Amb la mentoria social, els enginyers actuen com a avaladors i assessors en l’àmbit de la inserció laboral de joves amb risc d’exclusió durant un temps limitat. Amb el voluntariat corporatiu es promouen altres formes de col·laboració entre les empreses vinculades al col·legis professionals i les entitats del Tercer Sector Social.

Totes les peticions rebudes per part de les diferents ONGs que encara no s’han abordat es poden trobar a l’apartat corresponent del web dels EIC

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.