Els guanyadors de l’SmartCatalonia Challenge

Un sistema per oferir informació en temps real, monitoritzar els autobusos i calcular indicadors de qualitat del servei, com la puntualitat o l’ocupació a partir de l’anàlisi de big data de posicions i la informació planificada. Això és AquiBus, la solució tecnològica de l’empresa Nexus Geographics ha guanya la 9a edició de SmartCatalonia Challenge,  el concurs d'innovació oberta promogut pel Departament de la Vicepresidència, i de Polítiques Digitals i Territori.

El certamen, del qual s’ha celebrat la final aquest dimecres, forma part de l’estratègia per incentivar les pimes i start-ups tecnològiques a crear solucions que donin resposta als reptes que plantegen municipis i entitats del país i, en aquest cas, la mobilitat per carretera.

El segon premi ha estat per App&Town Compagnon, de l’empresa Mass Factory Urban Accessible Mobility, que té com a objectiu que persones amb mobilitat reduïda utilitzin de manera autònoma i segura el segura el transport públic. Planificant les rutes més adients a les característiques de l’usuari, proporcionant un guiatge precís i sota un permanent monitoratge del trajecte, permetent davant qualsevol potencial eventualitat emprendre accions correctores.

El tercer premi ha anat a parar en mas de Formiga Online Solutions, que ha creat l’eina TransportSegur.cat per a la identificació i prevenció de l’assetjament sexual, i sensacions d’inseguretat, al transport públic per carretera. La persona usuària escaneja un codi QR per poder fer un avís de manera instantània, permetent una comunicació amb els treballadors de seguretat, els quals poden veure la localització de la usuària. La solució transportsegur.cat es pot implementar de manera senzilla, i començar a usar des del primer moment, optimitzant recursos existents. Està dissenyada per als casos d’assetjament sexual, però es pot escalar fàcilment a altres públics objectius, com ara la comunitat LGBTI, o qualsevol altre públic que pateixi d’assetjament en el transport públic per carretera.

En aquesta novena edició de l’SmartCatalonia Challenge s’han presentat un total de 39 propostes, elaborades per 31 entitats diferents, i d’aquestes se n’han seleccionat deu que han participat en la final en el marc de l’International Mobility Congress de Sitges.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.