Els preus de l'energia es comencen a recuperar

Després de dos trimestres de caiguda a causa de la crisi de la COVID-19, els preus dels mercats energètics han pujat significativament aquest tercer trimestre, en comparació als del segon trimestre d'aquest mateix any. La recuperació de la demanda i dels preus del gas, així com una menor producció eòlica són algunes de les causes d'aquest canvi de tendència, tal com ho recull l'informe trimestral que elabora la comissió d'Energia d'Enginyers Industrials de Catalunya.

Tot i això, els preus continuen per sota del tercer trimestre de 2019. Durant els mesos de juliol a setembre de 2020 els preus han estat inferiors als de l'exercici anterior. La mitjana assolida ha estat de 36,70€/MWh, és a dir, 8,58€/MWh per sota de la mitjana del mateix període al 2019. Igual que en l'anàlisi del segon trimestre, aquest declivi ve marcat pels efectes de la COVID-19, encara que aquesta vegada en menor mesura.

Per la seva banda, les tecnologies renovables han perdut una mica de pes de cara a cobrir la demanda energètica en comparació a la rellevància que van tenir en els mesos d'abril a juny.

A més a més, actualment els mercats europeus es troben en un moment d'estabilitat important si tenim en compte el que ha passat els mesos anteriors, amb uns valors molt similars als obtinguts en 2019 en aquest mateix període. El preu dels drets d'emissió de CO2 se situen en valors al voltant dels 25€/t EUA (registre bastant estabilitzat), un valor alt considerant la forta caiguda que va experimentar al març i la posterior recuperació en el segon trimestre.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.