Els preus dels mercats elèctrics s'estabilitzen

Després d’un inici d'any amb uns preus desbocats sembla que els preus dels mercats elèctrics comencen a estabilitzar-se. Actualment els mercats europeus es troben en un moment d’estabilitat relativa si tenim en compte l’increment història fa uns dies provocat per la borrasca Filomena i l’absència de generació renovable. Sembla que la situació anirà tornant a la normalitat en els pròxims dies. 

L'anàlisi del darrer trimestre de 2020, tal com es recull a l'informe trimestral que elabora la comissió d'Energia d'Enginyers Industrials de Catalunya, permet observar que els preus dels mercats elèctrics europeus han estat molt similars als de l’exercici anterior. La mitjana assolida ha estat de 40,16 € /MWh és a dir, tant sols 0,89 €/MWh per sota de la mitjana del mateix període del 2019.

Comparant aquestes dades amb les del segon i tercer trimestre, la baixada que es podria observar en el preu de l’energia originat pels efectes de la COVID-19 és molt menor. Les tecnologies renovables han perdut una mica de pes a l’hora de satisfer la demanda energètica en comparació a la rellevància que van tenir durant els mesos d’abril a juny, les restriccions són ara menys estrictes i amb l’arribada del fred s’ha incrementat la demanda energètica nacional.


 

Joaquim, dc., 28/09/2022 - 09:56
Quan veus la implantació de plaques solars al nord d'Europa i al sud, catalunya inclosa, entens que és un oligopoli que rema a favor del canvi climàtic. 1 de cada 3 prats al costat de les Autobahns estan plens de plaques solars(googlemaps://48.10051405519296, 11.333787382687838), ROI de menys de 5 anys, i al sud d'Europa (hauria de ser de 3) no hi ha plaques solars. Això vé regulat pel gobierno Espanyol, i no es denúncia. Que baixi el preu de l'electricitat, les llums de nadal... molles. Som enginyers, anem al moll de l'òs i no tenim més amo que la lògica. Laura, tenim la responsabilitat de fer el que cal. Perquè no ho fem?
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.