Els preus dels mercats elèctrics s'estabilitzen

Després d’un inici d'any amb uns preus desbocats sembla que els preus dels mercats elèctrics comencen a estabilitzar-se. Actualment els mercats europeus es troben en un moment d’estabilitat relativa si tenim en compte l’increment història fa uns dies provocat per la borrasca Filomena i l’absència de generació renovable. Sembla que la situació anirà tornant a la normalitat en els pròxims dies. 

L'anàlisi del darrer trimestre de 2020, tal com es recull a l'informe trimestral que elabora la comissió d'Energia d'Enginyers Industrials de Catalunya, permet observar que els preus dels mercats elèctrics europeus han estat molt similars als de l’exercici anterior. La mitjana assolida ha estat de 40,16 € /MWh és a dir, tant sols 0,89 €/MWh per sota de la mitjana del mateix període del 2019.

Comparant aquestes dades amb les del segon i tercer trimestre, la baixada que es podria observar en el preu de l’energia originat pels efectes de la COVID-19 és molt menor. Les tecnologies renovables han perdut una mica de pes a l’hora de satisfer la demanda energètica en comparació a la rellevància que van tenir durant els mesos d’abril a juny, les restriccions són ara menys estrictes i amb l’arribada del fred s’ha incrementat la demanda energètica nacional.


 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.