Els reptes de la indústria química

Tot i haver passat, com gairebé tots els sectors, una època complicada amb la irrupció de la pandèmia, el sector químic es reivindica pel seu paper destacat en la lluita contra la COVID-19. Segons el director general de BASF, president de FEIQUE i president d’Expoquimia, Carles Navarro, el sector té “l’orgull” d’haver fet aquesta contribució en l’elaboració de l’oxigen, els desinfectants i altres mateirals de la cadena de valor per fabricar, sense anar més lluny, els EPIs.

En una xerrada davant una representació d’Enginyers Industrials de Catalunya i AIQS, entre els quals, els membres de la Comissió d’Indústria Química presidida per Jeroni Farnós, Navarro ha destacat aquest rol i ha recalcat que bona part de la societat ha reconegut que sense la química no s’haurien pogut combatre els aspectes més perjudicials de la pandèmica. Però tot i això, Navarro reconeix que “és indubtable Le que hi ha qui pensa que la química té més aspectes negatius que positius”. “El plàstic està demonitzat”, afegeix, i alerta que sense aquest material no s’haguessin pogut fabricar elements com els EPIs. Per això considera “just i necessari” que la gent entengui que la química és present en pràcticament tot el que contribueix a la qualitat de vida de les persones. Recalca que la química és present en el 95 % de les cadenes de valor, un fet que reconeix com a “responsabilitat” que el sector assumeix “a gust”. No obstant, demana més suport per poder-ho continuar tirant endavant.

Resposta als 17 ODS

Per Navarro, el panorama actual és “complex i ampli” però el sector l’agafa amb energia per poder fer front als reptes que té sobre la taula. Pel president de la Federació Empresarial de la Indústria Química Espanyola (FEIQUE) són els mateixos reptes que té "la societat, la humanitat i el planeta” i presumeix que, el sector químic és “molt transversal” i pot donar resposta als 17 ODS. “Amb solucions químiques”, afegeix Navarro, “podem fer front a temes complicats com l’emergència climàtica, la transició energètica, la salut o la digitalització”.

Navarro celebra que s’hagin pogut celebrar, després de dos ajornament, Expoquimia, Equiplast i Eurosurfas, i després de la cinquena onada. A més, creu que l’afluència de públic és positiva i que s’estan fent contactes comercials de futur. “Això ha vingut per quedar-se”, conclou Navarro.

Video
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.