En marxa el programa “Let’s go engineering” per despertar la vocació per l’enginyeria

El Ministeri d'Educació va fer públiques les dades de les matriculacions per al curs 2015/2016 a les universitats públiques espanyoles en graus d'enginyeria, un 77% dels alumnes ??eren homes i un 23% dones. Aquestes dades són corroborades per l'informe PISA, Programa Internacional per a l'Avaluació d'Estudiants, del 2015 en el qual es mostrava que només un 7% de les adolescents de 15 anys tenien pensat estudiar una carrera d'enginyeria o informàtica. Amb aquestes dades i després de dur a terme algunes xerrades a escoles que posen de manifest la desigualtat que hi ha entre les preferències dels alumnes i les alumnes, 30 treballadors de Schneider Electric van decidir impulsar el programa per a estudiants de primària. Per fer-ho es col·labora amb centres educatius de les principals ciutats espanyoles per crear un espai d'influència i així contrubuir a crear noves vocacions d'enginyeria i trencar estereotips de gènere assignats a aquestes carreres.

A més, altres anàlisis de la situació actual d'Espanya han arribat a la conlusión que falten professionals en enginyeria per cobrir les necessitats del mercat. El Ministeri d'Educació i Formació Professional assegura que sols un 17'9% dels estudiants es decanta per la branca d’ "Enginyeria i Arquitectura". Per això mateix és important aportar valor a la carrera, perquè hi hagi professionals diversos i variats dins el sector.

El programa s'anirà desenvolupant durant el curs escolar i es dividirà en diverses fases. En cadascuna d'elles es realitzaran diferents activitats que pretenen despertar la creativitat i mostrar l'impacte humà i el benefici social que pot aportar l'enginyeria, ja que generalment s'associa amb una activitat deshumanitzada i industrial. Amb les diferents sessions es vol aconseguir que la decisió de l’alumne a l’hora d’elegir quina carrera estudiar no es vegi condicionada pel pensament de què la carrera d’enginyeria està masculinitzada.

Per ara ja s'ha implementat en dues escoles de Barcelona, ??una de Madrid i una altra a Bilbao i es preveu que aviat arribarà a València. Així es pretén abastar el major nombre d'estudiants possibles centrant-se primerament a les ciutats més importants d’Espanya.

 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.