Enginyers espanyols i holandesos signen un acord per equiparar les certificacions professionals

L’Agència de Qualificació dels Professionals de l’Enginyeria AQPE (Association for Qualification of Professional Engineers) I KIVI (Konjnklijk Instituut Van Ingenieurs), el Real Institut d’Enginyers dels Països Baixos, han signat un conveni de reconeixement mutu amb l’objectiu de facilitar la internacionalització dels enginyers que han estat certificats Professional Engineer.

“Distingir als bons professionals” és el que pretén la certificació per competències que proposen tant l’AQPE com KIVI, segons representants de l’associació, que asseguren que es tracta d’una manera de reconèixer aquells professionals que milloren les seves competències i n’adquireixen de noves durant la seva vida professional mitjançant l’experiència i la formació permanent.

Oriol Altisench, president de l’AQPE, i Micaela Vera Isaura Marianne dos Ramos, CEO de KIVI, van assistir a la signatura de l’acord, que també va comptar amb la presència del cònsol a Barcelona dels Països Baixos, Dirk Kremes, i diverses representants del Patronat de l’AQPE. A més, també hi van ser presents representant s de l’AIPE, associació que en col·laboració amb l’AQPE, emet el segell de certificació Professional Engineer a Espanya.

 

Menys barreres per exercir

L’agència de qualificació treballa per donar resposta al nou escenari professional caracteritzat per la dispersió de titulacions acadèmiques en l’àmbit de l’enginyeria. Integrada per diversos col·legis professionals d’enginyers, la fundació vetlla per facilitar la mobilitat dels col·lectius d’enginyers certificats per l’AQPE i eliminar entrebancs per exercir la professió, en aquest cas a Holanda i viceversa. Aquesta és la prioritat per l’associació, segons va assenyalar Oriol Altisench. Els enginyers a Europa “som claus per a una societat moderna”, va destacar Micaela dos Ramos, i va manifestar l’esperança que aquesta sigui el principi d’una estreta col·laboració de cara al futur.

Francesc González, Director de l’AQOE va agrair el camí que van iniciar des de l’AIPE per tal de signar un acord similar el passat mes de novembre. Josep Canós vicepresident de la fundació va destacar que “aquest acord és un pas més cap a la construcció d’un espai europeu de reconeixement de la professió d’enginyer, i un pas cap a una societat que necessita criteris objectius, com la certificació, per tal d’identificar als millors professionals”.

Aquest conveni s’afegeix a la llista d’acords internacionals establerts per l’AQPE, com el dels enginyers professionals francesos certificats per SNIPF i un futur acord amb els enginyers italians. 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.